Liderul PNL, Ludovic Orban, solicita primarului Capitalei, Gabriela Firea, sa renunte la initiativa de a amenaja un targ de sarbatori in Piata Victoriei, spunand ca spatiul din fata Guvernului nu este "piata Dragnea", ci este un loc in care oamenii se manifesta si isi exprima punctul de vedere, relateaza News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"E ilogic sa faci un targ in Piata Victoriei, nu mi-amintesc ca un primar sa fi facut vreodata asa ceva. Este un loc nepotrivit, nu e acces pietonal", a declarat Ludovic Orban la Digi24.

Liderul PNL spune ca Piata Victoriei nu este "piata Dragnea", ci locul in care oamenii isi exprima punctul de vedere si ii solicita primarului Capitalei, Gabriela Firea, sa renunte la initiativa de a amenaja acolo un targ de sarbatori.

De asemenea, Orban sustine ca PNL isi mentine pozitia impotriva "masurilor nocive" ale actualei puteri.

"Cu siguranta asta a fost pozitia noastra constanta de a protesta pasnic oricarei masuri nocive pe care a manifestat-o actuala putere. Pe de alta parte, niciunul dintre noi nu trebuie sa ne implicam in proteste violente. Noi suntem oameni care respectam legea. Nu cred ca rebuie sa se ajunga la niciun fel de degenerare a protestelor. Solicitarea mea este catre primarul general, pentru ca primarul vrea sa transforme Piata Victoriei in "piata dragnea". Daca le iei dreptul cetatenilor de a protesta pasnic, e un atac la democratie", a subliniat Orban.

In Piata Victoriei sunt aproximativ150 de persoane, care incearca sa impiedice instalarea targului de sarbatori organizat de municipalitate. Unele sunt aflate in piata inca de dimineata si scandeaza impotriva primarului Capitalei Gabriela Firea si a PSD.

"Nu vrem targ si festival, vrem pe Dragnea-n tribunal!", striga cei aflati in piata. Protestatarii au oprit inaintarea unora dintre masinile care transportau materialele necesare instalarii targului.

De asemenea, cativa protestatari au fost ridicati de jandarmi in urma incidentelor din piata. Potrivit purtatorului de cuvant al Jandarmeriei, Georgian Enache, a declarat ca un protestatar a lovit un alt cetatean, o persoana mai in varsta, iar cand jandarmii au vrut sa-l conduca pe acesta la sectia de politie, ceilalti manifestanti au intervenit, fapt ce a dus la imbranceli intre fortele de ordine si protestatari. Conform relatarilor celor care au asistat la incident, cel agresat i-ar fi injurat pe protestari.

Ulterior, Comunitatea "Coruptia ucide" a postat un mesaj prin care ii indeamna pe oameni la "proteste ferme, dar non-violente", pentru a opri instalarea targului de sarbatori in Piata Victoriei, care, spun ei, doar impiedica obisnuitele manifestatii din acest loc.

¬Indemnam cetatenii la proteste ferme, dar NON-VIOLENTE. Trebuie sa oprim aceasta incercare miseleasca si rudimentara a Gabrielei Firea de a descuraja protestele intr-o perioada cand acestea vor fi cruciale pentru viitorul acestei tari. Ii chemam pe toti cei care ne urmaresc si care sunt in Bucuresti, sa ni se alature in Piata Victoriei pentru a ne exercita dreptul constitutional la protest. Ferm, dar fara violenta!¬, transmite Coruptia ucide.