Autorii omorului savarsit in data de 24 noiembrie in judetul Calarasi au fost prinsi de politisti, acestia fiind doi minori fara antecedente, care locuiesc in apropierea locului savarsirii faptelor, a anuntat, sambata, comisarul sef Marian Iorga, inspector sef al Inspectoratului judetean de Politie Calarasi, potrivit site-ului Politiei Romane. Potrivit procurorului de caz Madalina Miu, cei doi si-au recunoscut faptele, transmite Agerpres.

"Din pacate, este vorba de 2 minori. Ancheta va stabili toate elementele. Mobilul stabilit pana la acest moment ne conduce spre ideea sustragerii autoturismului si a eventualei sume de bani aflate asupra partilor vatamate. Cei doi autori au premeditat savarsirea faptei, s-au pregatit pentru aceasta, si-au achizitionat cate un cutit fiecare si au procedat la savarsirea cu deosebita cruzime a celor doua fapte. Sunt elevi, nu provin din familii dezorganizate, locuiesc in apropiere de locul savarsirii faptei.

Ancheta va clarifica si zona neuropsihiatrica a celor doi, intrucat au revenit la domiciliu ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Unul este elev in clasa a XII si altul in clasa a X-a. Nu au antecedente. Niciunul dintre ei nu avea permis, in functie de datele din ancheta vom stabili discernamantul si ceea ce voiau sa faca", a precizat Marian Iorga.

Prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe langa Tribunalul Calarasi, Madalina Miu, procuror de caz, a precizat ca este vorba de doua infractiuni de omor si tentativa de omor calificat.

"In cursul zilei de 1 decembrie au fost audiati cei doi suspecti, ambii minori la data savarsirii faptelor, intre timp unul a implinit 18 ani si s-a dispus retinerea acestora. Vorbim de doua infractiuni de omor si tentativa de omor calificat. Inculpatii au recunoscut in totalitate savarsirea faptelor retinute in sarcina lor, au descris in mod detaliat modalitatea de comitere", a spus Miu.

In 24 noiembrie, cei doi, care fusesera luati la "autostop" din orasul Slobozia, intr-o masina in care se aflau doi soti, i-au spus soferului sa opreasca pe DN 3 A, in dreptul localitatii Tudor Vladimirescu din judetul Calarasi.

Ulterior, barbatii l-au injunghiat in gat cu un cutit pe sofer, dar si pe sotia acestuia. Femeia a supravietuit si a reusit sa sune la 112.

La fata locului au ajuns echipaje SMURD, insa in cazul barbatului nu s-a mai putut face nimic, acesta fiind declarat mort. Sotia acestuia a fost transportata la Spitalul Judetean Calarasi, fiind ranita usor.

Ambele victime au fost gasite cazute in afara masinii.

Zile intregi, politisti din mai multe judete au efectuat cautari si filtre pentru prinderea autorilor.