Paisprezece judete sunt sambata sub cod galben de ninsori si viscol in zonele montane. Inca de vineri seara, in majoritatea zonelor tarii si-au facut aparitia precipitatiile insotite de vant puternic, informeaza news.ro.

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare cod galben de ninsori si viscol in zonele montane din 14 judete: Suceava, Neamt, Bacau, Vrancea, Covasna, Harghita, Brasov, Dambovita, Arges, Valcea, Gorj, Hunedoara, Alba si Sibiu. Avertizarea este valabila vineri noapte, de la ora 01.00, pana sambata la ora 13.00.

Conform meteorologilor, in acest interval, in cea mai mare parte a Carpatilor Meridionali si Orientali, precum si in vestul Moldovei vor predomina ninsorile, se va depune strat de zapada local consistent, iar vantul va avea intensificari temporare, viscolind si spulberand zapada, mai ales in zona inalta de munte.

De asemenea, meteorologii au transmis o informare de ploi, ninsori la munte si vant puternic, pentru majoritatea zonelor tarii, incepand de vineri, de la ora 21.00, si pana sambata la ora 18.00.

In acest interval, in Oltenia, Muntenia, sudul si centrul Moldovei va ploua si se vor cumula cantitati de apa de 15-20 l/mp si pe arii restranse 25-30 l/mp. In Transilvania si Maramures, precum si la munte, vor fi precipitatii mai ales sub forma de lapovita si ninsoare. Izolat se va semnala polei. In nord-estul Moldovei vor predomina ninsorile, iar vantul va avea intensificari temporare, spulberand zapada. Intensificari ale vantului vor fi si in restul Moldovei, Dobrogea si Baragan, cu viteze de 50-55 km/h, iar la munte, mai ales pe creste, precum si pe litoral, vor fi rafale de 60-70 km/h, potrivit meteorologilor.