Politistii de frontiera din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Calafat au descoperit, vineri dimineata, intr-un microbuz, aproximativ 210.000 petarde in valoare de 41.000 lei, ascunse in spatele unor saci cu textile, cu intentia de a fi introduse ilegal in Romania.

Potrivit unui comunicat al Politiei de Frontiera, citat de Agerpres, materialele pirotehnice au fost descoperite de politisti intr-un microbuz condus de un cetatean bulgar, care transporta articole textile din Bulgaria in Romania.

"In baza unei analize de risc, politistii de frontiera doljeni, impreuna cu lucratorii vamali din cadrul Biroului Vamal Calafat, au procedat la efectuarea unui control amanuntit asupra compartimentului marfa al microbuzului. In urma controlului efectuat, au fost descoperite, ascunse prin metoda capac in spatele sacilor cu materiale textile, mai multe cutii ce contineau 210.000 petarde. Cu ocazia cercetarilor, conducatorul auto nu a putut prezenta documente justificative de provenienta si a declarat ca nu stia despre existenta produselor pirotehnice, deoarece a preluat microbuzul din localitatea Vidin, fara a verifica incarcatura acestuia", se precizeaza in comunicat.

Produsele pirotehnice in valoare de 41.000 de lei au fost retinute de catre autoritatea vamala, iar politistii de frontiera fac cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de efectuarea de operatiuni cu articole pirotehnice fara drept si contrabanda calificata.