Echipele de interventie au ajuns, vineri, la persoana surprinsa de avalansa in Muntii Parang, sub Varful Carja (2.405 m), si au constatat ca nu mai are semne vitale, fiind declarat decesul, au anuntat reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Hunedoara, potrivit News.ro. Cel mai probabil, turistul a suferit leziuni grave la coloana cervicala, in urma avalansei.

Muntii Parang 27.12.2008Foto: USER UPLOADED

Potrivit ISU Hunedoara, echipele de interventie au ajuns la turistul surprins de avalansa in Muntii Parang.

"Din pacate, victima nu mai prezinta semne vitale, fiind decedata. Cel mai probabil a suferit leziuni grave la coloana cervicala in urma avalansei", au precizat reprezentantii ISU Hunedoara.

Potrivit acestora, nicio alta persoana nu a avut de suferit in urma incidentului.

Anterior, secretarul de stat Raed Arafat a anuntat ca turistul a fost gasit de catre salvamontisti.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de care ISU Hunedoara, barbatul surprins de avalansa avea 38 de ani.

Zapada l-a tarat aproximativ un kilometru pe o vale ingusta si abrupta din zona varfului Carja, masivul Parang. Barbatul a fost gasit ingropat la un metru in stratul de zapada, fara semne vitale.

Trupul barbatul va fi transportat cu o targa de salvamontisti si jandarmii montani pe un traseu dificil, accidentat si acoperit cu zapada, pana la DN 66, de unde va fi preluat de un echipaj al Serviciului de Medicina Legala.

Potrivit Salvamont, o persoana a fost surprinsa de o avalansa care a avut loc in Masivul Parang, sub Varful Carja, la o altitudine de 2.000 de metri.

Colegii celui surprins sub zapada au inceput imediat cautarile, iar o echipa de salvamontisti de la Baza Salvamont Parang s-a indreptat catre locul incidentului. Alte echipe de interventie s-au format in judetele Hunedoara si Gorj. In zona a fost trimis si un elicopter SMURD, insa interventia acestuia a fost imposibila din cauza vremii.

Turistul este din Bucuresti si se afla pe munte impreuna cu alte doua persoane, desi fusesera avertizati de salvamontisti ca exista risc de avalansa. Doi dintre ei au fost surprinsi de avalansa, unul reusind sa se elibereze de sub zapada, in timp ce celalalt a fost dat disparut.