Noul logo postat de 1 decembrie pe google.ro este un covor traditional romanesc care include elemente grafice simbolice pentru poporul roman precum: rasul, macesele, stejarul, cerbul, muntii si padurile, care "simbolizeaza peisaje emotionante si resursele bogate", potrivit gigantului american. Culorile dominante sunt albastru, galben si rosu.

Doodle special de Ziua RomanieiFoto: Google

De asemenea, Google spune ca Romania este cunoscuta pentru ceramica traditionala (reprezentata in litera "L"), cum e cea de la Horezu sau Marginea.

Un alt simbol capital care integreaza folclorul si baladele romanesti este luna, arata Google in descrierea acestui doodle Ziua Nationala a Romaniei.

"In imagine, soarele si luna apar ca un cuplu format din barbat si femeie, amandoi imbracati in costume populare, care se apropie sa se sarute", explica Google.

Prin intermediul unui buton special, internautii pot sa trimita logoul care marcheaza Ziua Nationala a Romaniei pentur a fi postat pe retelele de socializare Google+, Facebook si Twitter, precum si prin e-mail.