Banii lasa urme care te ajung din spate. Cum ar fi aproape jumatate de milion de lei care leaga firma Tel Drum de primul sef instalat de PSD-ul lui Dragnea in fruntea unei institutii-cheie: #Oficiul (National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor), care a trimis gruparea Dragnea de mai multe ori la Procuratura. Sunt facturi de acum cinci ani, cand Revolutia Fiscala inca nu incepuse in studioul Antena 3, iar Tel Drum fenta bugetul de stat, ascunzand alte milioane cu ajutorul unei grupari specializate. Pana au fost prinsi exact de acelasi Oficiu, potrivit investigatiei Rise Project.

Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii BanilorFoto: Rise Project

Investigatiile de atunci au contribuit la aproape toate anchetele penale care implica azi colosul din Alexandria. Inclusiv la ultimul dosar, unde seful partidului de guvernamant, adica omul care cearta public evaziunea si reformeaza colectarea taxelor, e acuzat acum de crima organizata. Si RISE a urmarit 10 luni banii organizatiei Dragnea, descoperind 3 niveluri de protectie. Asta-i povestea lor. N-o vezi la televizor.

Marius Vorniceanu a condus Oficiul pentru combaterea spalarii banilor din luna iulie.

Numirea lui a fost printre primele decizii ale premierului Tudose. Vorniceanu avea deja expertiza in sistem. S-a format in Garda Financiara si a ajuns sef la directia Mari Contribuabili, ANAF. De aici a plecat la Finante, la maneta directiei care reglementeaza industria jocurilor de noroc. A bifat apoi Curtea de Conturi (consilier) si ASF (vicepresedinte), iar acum, ca-n Matrix, ii trec prin fata ochilor toate tranzactiile din Romania. Grindeanu l-a pus in plenul Oficiului, Tudose l-a inaintat in grad de presedinte pana in octombrie, cand omul Internelor, propus de Carmen Dan, l-a inlocuit. Acum e vicepresedinte.

Integral pe Rise Project