Premierul Mihai Tudose a declarat joi ca nu considera o "decizie inspirata" organizarea unui targ de Craciun mijlocul Pietei Victoria, in fata Guvernului, apreciind ca primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, "isi va da seama ca nu e cea mai inspirata alegere".

Mihai TudoseFoto: Agerpres

"Apropo de targ de Craciun, nu cred ca este cea mai inspirata decizie un targ in mijloc", a afirmat premierul Tudose, joi, intr-o declaratie data jurnalistilor la plecarea de la Guvern.

Intrebat daca a vorbit cu primarul Gabriela Firea despre acest lucru, Tudose a spus: "N-am vorbit, am aflat si eu astazi despre acest lucru".

"In primul rand, cum ajunge omul acolo, ca nu prea sunt treceri de pietoni? Nu stiu, e complicat", a adaugat el.

Intrebat din nou daca, avand in vedere nemultumirea sa, va vorbi cu primarul Firea, Tudose a raspuns: "Eu cred ca isi va da seama ca nu e cea mai inspirata alegere".

"Mai mult, se si interpreteaza, ca se face face targ ca sa nu mai vina nu stiu cine acolo...Sa vina, fara nicio problema", a completat el.

Referitor la protestele anuntate sa aiba loc vineri, de 1 Decembrie, in Piata Victoriei, premierul a apreciat ca aceasta zi nu ar trebui sa fie un "moment de dezbinare".

"Maine, fiind Ziua Nationala, nu cred ca e un moment de dezbinare, indiferent ce ii mana in lupta pe fiecare", a raspuns el.

*******

Amintim ca Primaria Capitalei, condusa de Gabriela Firea, a aprobat recent organizarea targului de sarbatori "Festivalul de colinde si obiceiuri de iarna" exact in Piata Victoriei, locul in care in ultimele luni s-au desfasurat mitingurile impotriva modificarii legilor Justitiei. Astfel, Piata Victoriei va fi ocupata de targ (al treilea din Bucuresti) intre 2 si 20 decembrie. Legea prevede ca doua manifestatii nu pot avea loc in acelasi timp si in acelasi loc.

Practic, in luna decembrie ar urma sa fie ocupate cu targuri de Craciun toate cele trei piete-simbol ale Bucurestiului: Piata Victoriei (Guvern), Piata Universitatii si Piata Constitutiei (Palatul Parlamentului).

Acesta ar fi primul an in care Primaria Capitalei organizeaza evenimente de Craciun in Piata Victoriei, pana acum acestea fiind organizate doar in Piata Universitatii, Piata Constitutiei si Piata Unirii. In plus, Primaria a anuntat recent programul targului de Craciun din Piata Constitutiei, dar nu mentionat nimic despre acest al treilea targ din Piata Victoriei.

Mai mult, Primaria Capitalei a aprobat participarea simpatizantilor PSD adusi de 30 de autocare la parada Zilei Nationale a Romaniei, vineri, potrivit unor documente obtinute de HotNews.ro. De asemenea, potrivit unor surse HotNews.ro, PSD ar fi cerut aprobare pentru inca 20 de autocare.

Reamintim ca pe 1 Decembrie, incepand cu ora 18.00, este anuntat in Piata Victoriei un nou protest marca "Coruptia ucide", impotriva modificarilor la Legile Justitiei, existand riscul ca evenimentele sa se suprapuna.