Miercuri, la Centrul National de Instruire Intrunita "Getica" din Cincu, judetul Brasov, va avea loc, de la ora 13.00, tragerea de receptie, testarea si evaluarea operationala a Sistemului antitanc portativ SPIKE-LR, ce face parte din programul de inzestrare al Fortelor Terestre Romane, informeaza MApN.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sistemul va fi verificat din punct de vedere al capabilitatilor si cerintelor de operare in cadrul unor scenarii operationale specifice campului de lupta, precum si din punct de vedere al puterii de foc, prin executarea unor sedinte de tragere pe timp de zi si pe timp de noapte.

Programul de inzestrare cu Sistemele antitanc portativ SPIKE-LR se va derula intre anii 2017 - 2019, acestea intrand in dotarea brigazilor de infanterie, cercetare si vanatori de munte, precum si a regimentelor de artilerie apartinand Fortelor Terestre Romane.

Sistemul antitanc portativ SPIKE-LR are in componenta unitatea de comanda, racheta si trepiedul, avand urmatoarele caracteristici tehnico-tactice: distanta de angajare intre 200 si 4000 de metri, viteza rachetei intre 130 si 180 de metri/secunda, modurile de observare si tragere pe timp de zi si pe timp de noapte sau in conditii meteo nefavorabile.