Comunitatile care au organizat pana acum protestele fata de modificarea legilor justitiei au reactionat marti dupa cePrimaria Capitalei a interzis manifestatiile in Piata Victorieiin perioada 2-20 decembrie. Asociatia Civica ProFest, Coruptia Ucide, Daruieste Viata, Evolutie in Institutie, Grupul Civic #Insist, Initiativa Romania, Institutul pentru Politici Publice, #Rezistenta si Romania Vie au spus ca protestul "Romania moare" ramane valabil, vineri, de 1 Decembrie, indiferent de pretextele Primariei.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce scriu organizatorii protestelor

NU plecam din Piata Victoriei!

Am aflat, astazi, de intentia Primariei Capitalei de a organiza, in premiera, un Targ de Craciun in Piata Victoriei, in conditiile in care exista unul similar, deja, in Piata Constitutiei. Interpretam decizia Primariei ca pe o noua incercare de a indeparta protestele de locul lor obisnuit si o anuntam pe doamna Gabriela Firea ca, din punct de vedere legal, nu poate face acest lucru, potrivit Legii 60/1991, republicata.

Protestul nostru anuntat pentru data de 1 Decembrie, ora 18:00, sub titlul "Romania MOARE" va ramane valabil, indiferent ce pretexte ar gasi Primaria sau oricare alta institutie pentru a-l impiedica. De asemenea, vom reveni in Piata Victoriei de cate ori vom considera necesar sa protestam impotriva abuzurilor si ilegalitatilor comise de demnitari ai statutului.

Asociatia Civica ProFest

Coruptia Ucide

Daruieste Viata

Evolutie in Institutie

Geeks for Democracy

Grupul Civic #Insist

Initiativa Romania

Institutul pentru Politici Publice

#Rezistenta

Romania Vie