SRI le cere "tuturor membrilor Comisiei (parlamentare - n.red.) sa nu implice Serviciul in niciun fel de joc politic, manifestandu-si totodata determinarea de a continua cooperarea corecta si de buna credinta in conformitate cu cadrul normativ care reglementeaza relationarea interinstitutionala", potrivit unui comunicat al institutiei. SRI reactioneaza astfel dupa ce "a luat act de declaratia facuta in mass-media de catre presedintele Comisiei Parlamentare de Control asupra activitatii SRI, domnul senator Claudiu Manda, privind posibila solicitare de demisie a unui ofiter cu atributii administrative din cadrul SRI".

SRIFoto: Facebook/ SRI - Serviciul Roman de Informatii

Presedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, Claudiu Manda, declarase luni ca, cel mai probabil, va cere demisia generalului SRI Dumitru Dumbrava, dupa audierea acestuia.

"Pentru a elimina suspiciunile mentionate de presedintele Comisiei, domnul Claudiu Manda, in ceea ce priveste corespondenta intre SRI si Comisie, Biroul Executiv a hotarat, in sedinta de azi, 28 noiembrie 2017, ca dialogul interinstitutional sa nu se mai realizeze prin Secretariatul General, ci exclusiv prin Cabinetul Directorului", se mai arata in comunicatul SRI.

Serviciul Roman de Informatii mai precizeaza ca "SRI ramane consecvent respectarii principiilor democratice si a statului de drept si determinat sa apere securitatea cetatenilor in conditii de deplina legalitate si neutralitate".