Deputatul Florin Iordache, presedintele Comisiei speciale parlamentare pentru elaborarea legilor justitiei, a declarat luni, dupa ce s-a eliminat din lege suspendarea automata din functie a magistratilor la trimiterea in judecata, iar presedintele a fost golit de rolul sau in numirea procurorilor in functia de judecator, ca din punctul sau de vedere toti protestatarii ar trebui sa vada ca incearca sa faca niste legi mai bune.

Florin IordacheFoto: gov.ro

"Din punctul meu de vedere, toti cei care protesteaza ar trebui sa vada ca incercam, cu sprijinul asociatiilor profesionale, cat si al CSM, sa facem niste legi mai bune. Am constatat cu totii ca legile justitiei adoptate la momentul 2004, modificate in 2005, sunt niste legi care acum ar trebui modificate, pentru ca, pe de o parte, nu contin deciziile CCR la foarte multe articole, doi, exista - discutam de Legea 303 - o decizie unanima in care se doreste separarea carierelor. In momentul in care discutam de o separare a carierelor, in mod clar trebuie sa tinem cont de optiunile judecatorilor si ale procurorilor. Apoi, o chestiune foarte importanta, discutam de raspunderea magistratilor", a spus Florin Iordache, potrivit News.ro.

In ceea ce priveste anumite acuze ca modificarile la legile justitiei sunt facute printr-un dialog al surzilor, Iordache a spus ca "Ministerul public a depus observatii, dar nu discutam despre un dialog al surzilor"

"Un dialog normal in Parlament este ca ascultam toate punctele de vedere, fie ca vin din CSM, fie ca vin din partea asociatiilor profesionale".

Comisia speciala din Parlament condusa de Florin Iordache a modificat luni articolul 62 al Legii 303/2004 in sensul scaderii standardelor de integritate ale magistratilor. Astfel, daca pana acum judecatorii si procurorii trimisi in judecata erau suspendati automat de CSM, modificarea de azi face ca suspendarea sa fie posibila, in functie de decizia CSM.