Peste 500 de oameni au protestat duminica seara in Piata Revolutiei din municipiul Baia Mare, impotriva Guvernului, a legilor justitiei si a masurilor fiscale asteptate sa intre in vigoare incepand din ianuarie 2018, scrie Agerpes.

"Se pare ca acest Guvern, dar si parlamentarii, au propria agenda si nu mai sunt interesati de cetateni, de economie, de preturi, de faptul ca, zilnic, sute din tineri pleaca din tara pentru a-si gasi un loc de munca(...) Pe ei nu-i intereseaza ca benzina s-a scumpit, ca majoritatea celor ce muncesc cinstit in aceasta tara, la anul, vor trai si mai greu, dar sunt preocupati sa-si traga legi care sa-i scuteasca de inchisoare. Ce fel de oamenii sunt astia? Clasa asta politica lupta impotriva propriilor cetateni prin tot ce face de un an de zile", a spus unul dintre protestatari, un barbat de 40 de ani, om de afaceri.

Manifestantii au pornit in mars prin oras si s-au oprit in fata sediului PSD Maramures, unde au strigat minute in sir " Hotii !" si "PSD ciuma rosie!". Marsul a continuat spre centrul nou al municipiului Baia Mare, dupa un ocol prin principalele cartiere din oras.

Conform reprezentantilor Inspectoratului de Jandarmi Judetean Maramures, marsul s-a derulat fara incidente.

Alte proteste, la care au participat cateva zeci de persoane, au avut loc in orasele Sighetu Marmatiei si Borsa.