Secretarul de stat in Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni (MRP) Veaceslav Saramet, care conduce o delegatie comuna a MRP - MAI in regiunea Lamezia Terme, a declarat sambata, pentru Agerpres, ca in cazul agresoruluiromancei sechestrate in Italias-a trecut de la restul preventiv la arestul efectiv si ca femeia se afla in prezent intr-un program de protectie a martorilor.

"S-a trecut chiar ieri de la arestul preventiv la arestul efectiv in cazul individului italian, care nu este la primul caz de acest gen, din pacate, si urmeaza acum sa se adune probele pentru dosar. Mama se afla in programul de protectie a martorilor, astfel incat sa poata sa depuna marturia", a afirmat Veaceslav Saramet.

El a aratat ca delegatia MRP - MAI a avut intalniri cu reprezentanti ai autoritatilor locale italiene, respectiv ai Prefecturii si Carabinierilor din regiune, cu privire la acest caz. Saramet a precizat ca a avut loc si o intalnire cu romanca in cauza.

"Este optimista. Si-a facut analizele (...) si acestea au fost bune. Isi doreste si dansa sa ramana cu copiii. Nu s-a decis daca se intoarce sau nu acasa, dar vrea sa isi vada mama", a spus secretarul de stat in MRP.

Saramet a mentionat ca delegatia MRP - MAI a vizitat si locul in care romanca si cei doi copii ai sai au fost sechestrati.

"Este un loc destul de izolat, unde se ajunge destul de greu. Acea baraca nu avea nici curent electric si doar o bucata de acoperis", a povestit el.

Secretarul de stat a indicat ca misiunea comuna MRP - MAI a inceput vineri si va ramane cat va fi nevoie in regiunea Lamezia Terme.

"Astfel de cazuri ne arata de fapt cat de important este anuntam autoritatile din tara ca plecam din Romania si in acelasi timp sa ne inregistram la consulatele sau oficiile consulare din tara de resedinta ca sa evitam orice fel de astfel de situatii", a adaugat Saramet.

Potrivit site-ului leggo.it, o romanca de 29 de ani, mama a doi copii, de trei si noua ani, a fost, intre anii 2007 si 2017, victima violentelor, abuzurilor sexuale si sclaviei la care a fost supusa de un cetatean italian, in varsta de 52 de ani.