Administratia Nationala de Meteorologie a emis, sambata dimineata, o serie de avertizari cod galben de ceata pentru mai multe judete, unde vizibilitatea scade local sub 200 m, iar izolat sub 50 m. In cinci judete, va fi si burnita. Din cauza cetii dense, pe mai multe autostrazi si drumuri nationale, circulatia rutiera se desfasoara ingreunat, informeaza news.ro.

Pana la ora 8.30 va fi ceata in judetele Vrancea, Botosani, Bacau, Galati, Neamt si Suceava. Ceata se manifesta inclusiv pe drumurile nationale si europene.

Judetele Constanta si Tulcea se afla sub avertizare cod galben de ceata pana la ora 9.00. Tot pana la aceeasi ora, va fi ceata asociata cu burnita in judetele Gorj, Mehedinti, Olt, Valcea si Dolj. Fenomenul se va manifesta inclusiv pe drumurile nationale si europene aferente.

Meteorologii au emis o alrta avertizare de ceata, valabila pana la ora 10.00, pentru judete Cluj si Satu Mare.

Potrivit Centrului Infotrafic, la aceasta ora, circulatia rutiera se desfasoara ingreunat, din cauza cetii dense, pe mai multe autostrazi si drumuri nationale din tara.

Fenomenul este semnalat pe toata Autostrada A1 Bucuresti - Pitesti, pe tronsonul kilometric 160-193 al Autostrazii A2 Bucuresti - Constanta, pe tronsonul kilometric 14-68 al Autostrazii A3 Turda - Bors si pe majoritatea drumurilor nationale din judetele Arges, Buzau, Braila, Calarasi, Constanta, Dambovita, Giurgiu, Galati, Ilfov, Ialomita, Neamt, Prahova, Suceava, Vaslui, Vrancea, Teleorman si Tulcea.

Pentru a preveni savarsirea de accidente rutiere, politistii le recomanda conducatorilor auto care se deplaseaza pe aceste sosele sa foloseasca sistemele de iluminare si dezaburire, sa circule cu viteza foarte redusa, sa manifeste prudenta sporita la volan si sa mareasca distanta de siguranta fata de vehiculele de dinainte.