Liviu Dragnea a contestat la Inalta Curte de Casatie si Justitie sechestrul instituit pe intreaga sa avere, in ancheta Tel Drum. Maria Vasii, avocata liderului PSD, invoca faptul ca nicio institutie nu s-a constituit parte civila in acest dosar si, prin urmare, necerand nimeni recuperarea vreunui prejudiciu, procurorul nu ar fi avut dreptul sa ia masuri asiguratorii, informeaza news.ro.

"Am contestat ordonanta de instituire a masurilor asiguratorii deoarece a fost emisa de procuror cu nerespectatrea unor forme esentiale cerute de lege. De exemplu, masura asiguratorie a fost justificata de catre doamna procuror prin aceea ca sa se indisponibilizeze bunuri necesare pentru acoperirea despagubirilor, a prejudiciului. Noi nu avem nicio constituire de parte civila, ca atare nimeni nu a revendicat pana in prezent un prejudiciu. Procurorul nu are caderea sa indisponibilizeze din oficiu in lipsa unei parti civile care sa revendice aceste despagubiri", a declarat, vineri, pentru Digi 24, avocata Maria Vasii.

Mai mult, ea spune ca sechestrul a fost pus "dupa ureche", pentru ca bunurile liderului PSD nu au fost evaluate.

DNA a anuntat, marti seara, ca liderului PSD, Liviu Dragnea, i-a fost pus sechestru asigurator si poprire pe toate bunurile, pana la concurenta sumei de peste 127,5 milioane de lei, in dosarul Tel Drum. De asemenea, procurorii i-au pus sechestru pe conturile bancare, dar si pe actiuni si parti sociale detinute in firme.