La Parchetul Militar Timisoara a fost inregistrat joi un dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de purtare abuziva de catre patru politisti si patru jandarmi, in urma unui incident ce s-a produs miercuri in zona limitrofa a municipiului Timisoara, informeaza un comunicat al procurorilor.

Doi tineri care au ajuns in stare grava la sectia de Urgente a Spitalului Judetean din Timisoara au declarat ca au fost batuti de politisti si jandarmi, la nivelul Inspectoratului de Politie Timis si al Gruparii Mobile de Jandarmi Timisoara fiind deschise anchete in acest caz, potrivit News.ro. Incidentul s-a petrecut miercuri seara, in localitatea Urseni, langa Timisoara.

Politistii si jandarmii detineau informatii ca niste tineri dati in urmarire generala se aflau intr-o masina. S-au deplasat la locul indicat, iar cand a sosit masina, in aceasta se aflau doi tineri. Nu se stie cu precizie ce s-a intamplat in momentul in care politistii si jandarmii au oprit masina, insa, cateva ore mai tarziu, in noaptea de miercuri spre joi, cei doi tineri din masina respectiva au ajuns la Sectia de Urgente a Spitalului Judetean Timisoara, fiind dusi direct in sala de operatie.

Unuia dintre cei doi, medicii i-au scos splina, iar cel de-al doilea are cateva coaste rupte. Cei doi sustin ca au fost batuti de jandarmi si politisti si ca la mijloc este vorba de o confuzie, ca nu ei sunt cei dati in urmarire generala.

Comunicatul parchetului de vineri:

"Dosarul a fost inregistrat initial la Parchetul de pe langa Tribunalul Timis, ca urmare a sesizarii din oficiu a procurorilor, competenta fiind ulterior declinata in favoarea Parchetului de pe langa Tribunalul Militar Timisoara.

Din cercetarile efectuate pana in prezent a rezultat urmatoarea situatie de fapt: In cursul zilei de 22 noiembrie 2017, un echipaj format din patru politisti a oprit in trafic un autoturism intrucat acestia suspicionau ca in autovehicul s-ar afla o persoana urmarita general.

Cu ajutorul unui echipaj de jandarmi, politistii au imobilizat pe cei doi ocupanti ai masinii oprite, dupa care au condus cele doua persoane la o sectie de politie din Timisoara pentru verificari si identificare. Ulterior, cei doi ocupanti ai masinii au ajuns la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Timisoara, unde au primit ingrijiri medicale, sustinand ca au fost agresati de politisti si jandarmi."