Omul de afaceri Ioan Neculaie, care fusese dat, joi, in urmarire generala, a fost prins la vama Giurgiu si este in drum spre Brasov, unde va fi incarcerat, transmite Digi 24. Omul de afaceri brasovean, fost finantator al lui FC Brasov, disparuse de la domiciliu in conditiile in care urma sa fie incarcerat.

Curtea de Apel Brasov l-a condamnat definitiv, joi, la doi ani de inchisoare cu executare intr-un dosar pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor. Afaceristul a tras cu o arma de vanatoare in rotile propriei masini cand a observat ca la una avea pana. Potrivit presei locale, el a facut acest gest pentru ca s-ar fi enervat pe soferul sau. In urma incidentului, la perchezitiile de acasa si de la birou, anchetatorii au gasit arme si munitie care nu erau pastrate conform legii.

Dupa sentinta de joi, politia l-a cautat pe milionar la domiciliu, dar nu l-a gasit.

Ioan Neculaie mai avea o condamnare din 2012, de un an si sase luni cu suspendare, pentru ucidere din culpa, dupa ce un om a murit intr-un accident de munca pe platforma Roman SA, pe care afaceristul o detinea.

Politia din Brasov a anuntat vineri dimineata ca omul de afaceri a fost prins la punctul de trecere a frontierei Giurgiu.