Un ofiter din cadrul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din Politie Romana a fost retinut, joi, de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru trafic de influenta. El este acuzat ca ar fi cerut 200.000 de euro unui om de afaceri cercetat pentru evaziune fiscala, in schimbul promisiunii ca va interveni in vafoarea sa pe langa politistii din Ilfov si un procuror de la Tribunalul Ilfov, relateaza News.ro.

Procurorii DNA au dispus, joi, inceperea urmaririi penale si retinerea pentru 24 de ore a lui Bucataru Stefan Madalin, ofiter de politie in cadrul IGPR - Directia de Investigare a Criminalitatii Economice, pentru trafic de influenta.

Potrivit DNA, in cursul lunii iunie 2017, acesta ar fi pretins de la un om de afaceri (martor in cauza) suma de 200.000 euro, in schimbul influentei pe care a afirmat ca o are asupra unor ofiteri de politie din cadrul I.P.J. Ilfov - Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice si asupra unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Ilfov.

"In acelasi context, inculpatul a promis ca ii va determina pe acestia sa dispuna o solutie de clasare fata de martor, intr-o cauza in care acesta este cercetat pentru savarsirea infractiunii de evaziune fiscala", anunta DNA.

Ofiaerul va fi prezentat Tribunalului Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.