Grupul pentru Dialog Social a reactionat printr-un comunicat la acuzatiile aduse de mai multi lideri ai Puterii, care au acuzat organizatia ca a beneficiat de finantari ilegitime. Acuzatiile la adresa GDS au venit dupa ce marti a organizat o dezbatere pe legile justitiei si statul de drept, la care au fost prezenti si sefa DNA, Laura Codruta Kovesi si presedintele PNL, Ludovic Orban.

Iata comunicatul integral al GDS:

Grupul pentru Dialog Social a devenit in ultima perioada tinta unor atacuri politice. Nu este prima oara in cei 28 de ani de existenta cand impotriva GDS se lanseaza acuze fara nicio acoperire.

Grupul pentru Dialog Social precizeaza ca a depus la zi toate situatiile si rapoartele financiare si de activitate la Ministerul de Justitie, Ministerul Finantelor si Ministerul Consultarii Publice si Dialogului Social, potrivit legii in vigoare, acestea fiind publicate in Monitorul Oficial. Toate documentele sunt publice.

Prima organizatie neguvernamentala din Romania postcomunista, infiintata in 30 decembrie 1989, Grupul pentru Dialog Social, fidel misiunii sale, s-a implicat constant in viata cetatii, pledand pentru democratie, stat de drept si dialog. In acesti 28 de ani, GDS a luat mereu pozitie fata de derapajele de la aceste valori si va continua sa o faca indiferent de presiunile exercitate asupra sa prin atacuri directe sau modificari legislative.

Grupul pentru Dialog Social isi rezerva dreptul de a se adresa justitiei pentru prejudiciul adus imaginii sale.

Citeste si: Tariceanu, despre prezenta lui Kovesi si Ludovic Orban la o dezbatere: O scena din Coreea de Nord in care cetatenii preamaresc regimul. Orban, ca in bancul cu spanzuratul care intreaba daca trebuie sa aduca si sapanul