Aproape 4.000 de jucarii contrafacute, in valoare de peste 200.000 de lei au fost descoperite de politistii de frontiera constanteni in doua microbuze inmatriculate in Bulgaria, care doreau sa intre in tara, bunurile fiind destinate unei societati comerciale din Bucuresti, relateaza News.ro.

Potrivit unui comunicat al Garzii de Coasta, la Punctul de Trecere a Frontierei Negru Voda s-au prezentat pentru a intra in tara doi cetateni bulgari, in varsta de 46 de ani, respectiv 56 de ani, calatorind cu doua microbuze inmatriculate in tara vecina.

Politistii de frontiera au verificat microbuzele si au descoperit in locurile destinate depozitarii marfurilor numeroase jucarii despre care aveau suspiciuni ca erau contrafacute.

Politistii de frontiera au solicitat sprijinul Biroului Vamal Constanta Sud pentru identificarea produselor contrafacute, iar in urma controlului efectuat impreuna cu inspectorii vamali au fost descoperite 3.828 de jucarii, in valoare de 205.896 de lei.

Unul dintre cetatenii bulgari, in varsta de 46 de ani, a declarat ca intreaga cantitate de jucarii ii apartine si a fost cumparata din Bulgaria cu patru mii de leva, pentru a fi vanduta in Romania, marfurile avand ca destinatar o societate comerciala din Bucuresti.

Bunurile au fost ridicate pentru continuarea cercetarilor de catre politistii de frontiera. In acest caz se fac cercetari pentru punere in circulatie, fara drept, a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata.