Avocatul iesean Ion Victor Axinte, care a comis in luna martie un accident soldat cu doi morti si doi raniti dupa ce a urcat baut la volan, a fost condamnat la cinci ani si opt luni de inchisoare, sentinta fiind definitiva, informeaza news.ro.

Accident mortal in IasiFoto: Captura Ziarul de Iasi

Magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) l-au condamnat, marti, pe avocatul Ion Victor Axinte la cinci ani si opt luni de inchisoare, in urma recursului formulat de acesta, dupa ce Curtea de Apel Iasi a decis condamnarea avocatului la cinci ani si 10 luni de inchisoare. Decizia ICCJ este definitiva.

Avocatul iesean a fost judecat pentru ucidere din culpa si conducere sub influenta alcoolului.

In timpul procesului, avocatul si-a recunoscut fapta si le-a spus judecatorilor ca regreta ce a facut.

Avocatul Ion Victor Axinte a participat pe 22 martie 2017 la o petrecere la un local din Iasi, unde a consumat alcool, dupa care s-a urcat la volan. Pe camerele de supraveghere din curtea restaurantului, se observa cum la iesire prietena tanarului incearca sa-l convinga sa nu mearga cu masina catre casa.

Pe imagini se vede ca avocatul Ion Victor Axinte se clatina vizibil, iar dupa o discutie de cateva minute cu prietena sa, cei doi se urca in masina, parasind curtea localului.

Accidentul s-a produs la doua-trei minute din momentul plecarii autoturismului din curtea restaurantului.

Pe camerele de supraveghere montate in intersectia unde a avut loc accidentul se observa cum un autoturism opreste regulamentar la semafor, iar la scurt timp un alt autoturism vine cu viteza din spate si loveste in plin masina din fata.

Imaginile arata ca avocatul nu ar fi incercat sa franeze, viteza cu care rula fiind de aproximativ 150 de kilometri la ora. In urma accidentului, doua persoane au murit, iar alte doua au fost ranite.

Victor Ion Axinte si-a deschis cabinetul de avocatura din Iasi la inceputul acestui an, dupa ce in 2016 a obtinut cea mai mare nota din concurs, dintre concurentii din judetul Iasi.

El era caracterizat de catre colegi drept "extrem de preocupat de cariera".