Romania trebuie sa-si onoreze angajamentele pe care si le-a asumat fata de NATO si partenerul sau strategic, SUA, iar achizitia sistemului de rachete Patriot va intari securitatea tarii noastre si a flancului sud-estic al NATO, scrie luni, pe Facebook, vicepremierul Marcel Ciolacu.

"Este important ca proiectul privind achizitia de rachete Patriot, adoptat de Guvern in sedinta din 8 noiembrie, sa treaca in aceasta saptamana si de Parlament astfel incat sa respectam calendarul negociat cu partenerii nostri", mai spune vicepremierul.

Proiectul de lege pentru achizitia primului sistem de rachete Patriot va fi dezbatut astazi in Comisia de aparare a Senatului si tot astazi urmeaza sa fie votat si in plen, pentru a ajunge marti la Camera Deputatilor, forul decizional in acest caz, potrivit news.ro.

Comisia de aparare se va intruni la ora 11.30 pentru dezbaterea si aprobarea raportului in cazul proiectuilui de lege pentru realizarea "Capabilitatii de aparare aeriana cu baza la sol" aferenta programului de inzestrare esential "Sistem de rachete sol-aer cu bataie mare (HSAM)".

Actul normativ ar urma sa ajunga luni dupa-amiaza in plenul Senatului, pentru ca marti sa fie dezbatut de Camera Deputatilor, dupa cum a declarat saptamana trecuta Liviu Dragnea. Liderul PSD, a declarat, joi seara, la Baile Herculane, ca senatorii din Comisia de Aparare s-au aflat "la o activitate la invitatia unui sef de institutie importanta", cand ar fi trebuit sa se ia in discutie achizitionarea primului sistem de rachete Patriot, dar ca nu vor fi probleme in adoptarea acestuia.

Proiectul va fi discutat, luni, la Comisie, tot luni in plenul Senatului, iar marti va ajunge la Camera Deputatilor. Intrebat daca nu se incearca blocarea proiectului, Dragnea a raspuns: "Sa fim seriosi!".