Presedintele Klaus Iohannis a spus, vineri, cu privire la declaratiile premierului Tudose potrivit caruia cresterea economica bazata pe consum este o falsa problema, ca "o crestere bazata pe consum nu este sustenabila" si ca "trebuie sa avem grija si de latura investitiilor", exprimandu-si speranta ca poate la anul "vom avea o abordare mai prudenta din partea guvernantilor", pentru ca pur si simplu "partea guvernamentala nu si-a facut treaba".

Klaus IohannisFoto: Presidency.ro

"Nu comentez spusele altuia. O crestere bazata pe consum nu este sustenabila, nu inseamna ca trebuie sa reducem consumul, trebuie sa avem grija si de latura investitiilor, de incurajarea investitorilor", a declarat Iohannis, prezent in Suedia.

Acesta a adaugat ca "cel putin partea guvernamentala pur si simplu nu si-a facut treaba. Avem putin bani investiti in lucrari publice, care genereaza cresteri economice, poate la anul vom avea o abordare mai prudenta din partea guvernantilor".

Tudose a scris joi ca tendinta de consum arata mai degraba modernitate in cazul tarii noastre si nu trebuie privita ca o problema, iar cei care vorbesc de cresterea bazata exclusiv pe consum prezinta o falsa problema.