Presedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, la Summitul social privind promovarea locurilor de munca echitabile si a cresterii economice in UE, care are loc la Goteborg, ca este important sa “incurajam programe precum Erasmus”, programe de mobilitate a tinerilor, dar si a artistilor. De asemenea, acesta a spus ca “pledam pentru un invatamant adaptat nevoilor economiei”.

Presedintele Klaus Iohannis a spus ca evenimentul de la Goteborg este despre crestere economica si locuri de munca si cum putem sa actionam sa avem mai multe locuri de munca, cu accent special pe tineri.

“Voi sublinia importanta acestei teme pentru romani, abordarea noastra. Ne dorim o abordare echitabila, nu dorim policitici care discrimineaza parti ale continentului. Noi pledam pentru un sistem de educatie, invatamant adaptat nevoilor economiei. Atunci vom gasi calea de a gasi locrui de munca si de a pregati tineri sa intre cu succes pe piata muncii”, a spus Iohannis in Suedia, care a subliniat ca este important sa fie fie incurajate prgramele destinate mobilitatii, cum este Erasmus.

“Aceste concepte trebuie extinse si promovate. Cred ca in Romania cultura se scrie cu litera mare, vom sprijini orice abordare de mobilitate a artistilor”, a mai spus el.