Purtatorul de cuvant al presedintelui Klaus Iohannis, Madalina Dobrovolschi, a facut o declaratie de presa marti, la ora 12.00, in care a prezentat programul acestuia de saptamana trecuta. Dobrovolschi a refuzat orice comentariu despre noul dosar al lui Liviu Dragnea. Intrebata daca presedintele isi mentine declaratiile din trecut, cand ii ceruse demisia lui Dragnea de la sefia Camerei Deputatilor, Dobrovolschi a spus doar ca "presedintele isi doreste o justitie puternica si independenta".

Madalina DobrovolschiFoto: Presidency.ro

Purtatorul de cuvant a refuzat orice alt comentariu suplimentar pe aceasta tema.

Intrebata care e pozitia preseditnelui fata de motiunea de cenzura anuntata de PNL, Madalina Dobrovolschi a spus ca "presedintele isi doreste un climat de stabilitate".

Principalele declaratii:

- Agenda presedintelui: vineri, 17 noiembrie, presedintele va participa la Summitul european din Goteborg pe tema solidaritatii sociale. Formatul include o sesiune plenara, apoi trei sesiuni tematice in paralel. Presedintele Iohannis va avea o interventie pe tematica Accesul pe piata fortei de munca.

- Miercuri, 22 noiembrie, presedintele va merge la Ploiesti, la o dezbatere intitulata "Orasele Romaniei, 100 de ani de la Unire", organizata de Primaria Ploiesti.

- Vineri, 24 noiembrie, presedintele se va afla la Bruxelles, la al 5-lea Summit al Parteneriatului Estic. Va urmari sa confirme progresele actiunilor de la Summitul din 2015.

Intrebari:

Q: In contextul noului dosar Teldrum, presedintele ii mai cere demisia preseditnelui Camerei?

A: Presedintele isi doreste o justitie puternica si independenta. Beneficiarul unei asemenea justitiei e sociatatea.

Q: A fost o discutie telefonica intre preseditne si Dragnea ieri?

A: Nu as face precizari.

Q: Aseara, Dragnea i-a adus acuzatii presedintelui. Cum raspunde?

A: In Romania nu exista un stat paralel, e o formulare a celor care au probleme cu justitia.

Q: Presedintele a rugat guvernul sa renunte la modificarile Codului Fiscal. Ce mai poate face presedintele?

A: Presedintele a avut o expunere ampla si a avertizat ca astfel de politici pot avea efecte negative. Sunt singurele comentarii pe care as vrea sa le fac eu.

Q: Dragnea a spus ca Pahontu, seful SPP, incearca sa racoleze oameni din PSD.

A: Nu fac comentarii.

Q: A discutat premierul cu premierul sau ministrul Finantelor?

A: Sunt in fata dvs. pentru a discuta despre agenda presedintelui.

Q: PNL vrea motiune de cenzura. Ce parere aveti?

A: Presedintele isi doreste un climat de stabilitate. Luptele politice isi au locul in alta parte, nu vreau sa intru in astfel de discutii sau speculatii.

Declaratiile VIDEO: