Regele Mihai a fost stabilizat in urma cu patru zile, este constient, linistit, reunoaste persoane si pune intrebari, transmite TVR, citand informatii furnizate duminica seara, la resedinta de la Aubonne, de catre Principesa Margareta, potrivit News.ro.

Potrivit corespondentului TVR in Elvetia, care invoca declaratii ale principesei Margareta, caderea fizica de saptamana trecuta a fostului suveran a fost cea mai grava de pana acum, insa a fost stabilizat in urma cu patru zile, este constient in cea mai mare parte a timpului, linistit, recunoaste persoane si pune intrebari.

De asemenea, dupa cateva nopti grele in care a fost mai agitat, regele a primit un tratament care-l ajuta sa doarma, ceea ce a contribuit la imbunatatirea starii sale.

Regele Mihai se afla inca sub supravegherea medicilor elvetieni. Trei infirmiere si un terapeut vin zilnic la domiciliu pentru diverse proceduri medicale, mai noteaza TVR.

Casa Regala a anuntat in 6 noiembrie ca starea generala a Regelui Mihai s-a agravat si ca acesta prezinta o slabiciune accentuata, cu o scadere semnificativa a rezistentei, principesa Margareta aflandu-se deja la resedinta privata din Elvetia.

Un alt comunicat, din 8 noiembrie, preciza ca sarbatoarea Sfintilor Mihail si Gavril il gaseste pe Majestatea Sa Regele Mihai in stare de suferinta si ca nu va exista niciun eveniment organizat la resedinta acestuia. De asemenea, consemna ca regele Mihai a fost impartasit de un trimis al IPS Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale si Meridionale.