Sindicatele din 12 companii, printre care cele din Rompetrol, Lukoil, Michelin, OMV Petrom, Policolor, au decis sa inceapa actiuni specifice pentru a obtine abrogarea ordonantei care transfera contributiile de la angajator la angajat, acuzand ca decizia va scadea salariile nete ale tuturor angajatilor din sistemul privat cu 17%, scrie profit.ro.

Actiunile vor fi declansate prin Federatia Nationala din Chimie-Petrochimie, care include sindicatele din Rompetrol, Azomures, Petrotel Lukoil, Michelin, Chimcomplex Borzesti, OMV Petrom, Policolor, Conti Tech, Amplo, Gedeon Richter, Qualicaps, Iprochim.

"Pentru sistemul privat, statul nu compenseaza aceasta diminuare, neavand in cuprinsul actului normativ vreo norma prin care angajatorul sa fie obligat sa majoreze salariul. In aceste conditii, ramane doar negocierea intre angajator si angajat, daca si in ce procent va majora salariile, pentru a diminua efectul aplicarii OU de modiflcare a Codului Fiscal", arata Federatia, care a cerut confederatiei CNSLR Fratia sa lanseze toate demersurile pentru anularea ordonantei.

Mai multe detalii pe profit.ro