Liderul PSD Liviu Dragnea si alte 8 persoane, printre care si Marian Fiscuci, apropiat al lui Liviu Nicolae Dragnea si persoana care a devenit scriptic actionar majoritar al Tel Drum SA, au fost pusi sub acuzat pentru grup infractional organizat. Asta dupa ce Liviu Dragnea a fost audiat luni dimineata de procurorii DNA.

Liviu DragneaFoto: Agerpres

12.09: DNA a dispus urmarirea penala a presedintelui PSD, Liviu Dragnea, dar si a altor opt persoane. Dragnea este pus sub acuzare pentru "constituirea unui grup infractional organizat,

- doua infractiuni de folosire sau prezentare cu rea-credinta de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete, daca fapta are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri europene,

- doua infractiuni de abuz in serviciu cu obtinere de foloase pentru sine sau pentru altul", scrie DNA.

10.05 Liviu Dragnea ar fi acuzat abuz in serviciu, constituire de grup infractional si fraudare de fonduri in perioada in care era presedinte al CJ Teleorman, potrivit unosr surse Antena 3.

09.27. Liviu Dragnea a iesit din sediul DNA, fara a da declaratii. Surse judiciare spun, potrivit News.ro, ca Dragnea ar avea calitatea de suspect intr-un nou dosar, al treilea, privind fapte de coruptie.

08.52: Liviu Dragnea nu a dat nicio declaratie la intrarea in sediul DNA. Acesta a fost intampinat cu aplauze de cel putin 40 de membri ai PSD. La audieri se afla si Marian Fiscuci, fost coleg de liceu al lui Liviu Dragnea si primul patron al firmei TelDrum.

"Nu este nicio surpriza, am spus-o de la inceput ca tot acel circ n-ar avea rost daca eu n-as fi chemat acolo. O sa merg, sigur. Maine, da",a spus Dragnea, duminica, la sosirea la Congresul TSD.

Liderul PSD nu a dorit sa spuna in ce calitate se va prezenta la DNA, in ce dosar sau daca este vorba despre un nou dosar.

"Ce dosar? Eh, ce conteaza? Ca sa fiu acolo (...) La mine cred ca se trece direct in faza a doua, nu ne jucam", a raspuns el.

Dragnea a sustinut ca vineri nu a fost citat la DNA si ca luni a fost chemat in fata procurorilor.

Intrebat daca se asteapta la o solicitare a DNA catre Parlament pentru avizarea urmarii penale in cazul sau, Dragnea a raspuns: "S-ar putea sa fie cam mult".

"DNA are in lucru mai multe dosare care l-ar putea viza pe Dragnea: dosarul Belina privind transferul bratului Pavel si al insulei Belina din proprietatea statului in cea a Consiliului Judetean Teleorman prin Hotarare de Guvern (HG), dosarul Tel Drum, dar si dosarul deschis ca urmare a investigatiei Rise Project privind existenta unor afaceri ale lui Liviu Dragnea in Brazilia.

De asemenea, Romica Parpalea, denuntatorul lui Dragnea in dosarul "Referendumul" si cel care a depus o sesizare referitoare la legaturile dintre Tel Drum si Liviu Dragnea, a fost la DNA pentru a oferi detalii in legatura cu acest dosar. El a anuntat ca a depus plangeri penale atat impotriva lui Liviu Dragnea, cat si impotriva lui Carmen Dan.

In ceea ce-l priveste pe Liviu Dragnea, el a apreciat ca este vorba despre trafic de influenta si abuz in serviciu.Barbatul sustine ca detine probe reprezentand documente, inscrisuri, declaratii de martori in sprijinul acuzatiilor sale.