Cateva mii de persoane au iesit in strada in mai multe orase din tara mai multe orase pentru a protesta fata de proiectul de modificare a Legilor Justitiei si a OUG de modificare a Codului Fiscal, potrivit Agerpres.

Aproximativ 1.000 de persoane au iesit in centrul municipiului Cluj-Napoca. Manifestantii scandeaza lozinci anti-guvernamentale si au adus cu ei pancarte cu mesaje precum "Ziua sunt corporatia, dar seara #rezist", precum si steaguri tricolore. Dupa ce au manifestat o ora in centrul orasului, protestatarii au pornit in mars spre Prefectura.

Circa 2.000 de persoane, potrivit organizatorilor, au fost duminica seara, in Piata Victoriei din Timisoara, impotriva Guvernului, a proiectului de modificare a Legilor Justitiei, a trecerii obligatiilor fiscale de la angajatori in sarcina angajatilor, dar si impotriva ''statului condus de hoti''.

''Nu vrem sa fim condusi de hoti'', ''Rezistam, nu cedam'', ''Jos ciuma rosie'', ''Demisia'', ''Jos Tariceanu, Dragnea si Dorneanu'', sunt cateva dintre lozincile care se aud in piata. Protestatarii au venit dotati cu vuvuzele, drapele tricolore si mesaje scrise. Ei vor pleca in mars spre Palatul Justitiei si DNA.

Aproximativ 800 de persoane au plecat de la Prefectura Brasov catre Piata Sfatului. Protestatarii scandeaza in fata sediului PSD din Piata Sfatului lozinci anti-guvernamentale si impotriva PSD.

Cateva zeci de persoane au protestat si la Targu Mures, Ploiesti, Galati, Bistrita, Iasi, Tulcea, Baia Mare, Alexandria si Alba Iulia.