Fostul principe Nicolae a scapat de acuzatiile de lovire in cazul incidentului de la resedinta Regelui Mihai din Elvetia, a anuntat sambata avocatul sau, Radu Enache, potrivit News.ro.

Principele Radu, Principesa Margareta si Principele NicolaeFoto: Agerpres

"A ramas numai plangerea depusa de Casa Regala pentru violare de domiciliu. Celelalte persoane aparent implicate n-au depus nicio plangere penala impotriva lui. De fapt, Casa Regala nu putea depune plangere penala in numele infirmierelor, deoarece numai persoana vatamata poate depune asemenea plangere", a precizat Radu Enache la Antena 3.

Casa Regala a anuntat miercuri ca fostul principe Nicolae Medforth-Mills a avut o tentativa de violare a domiciliului regelui Mihai, la resedinta acestuia din Elvetia, unde a fortat usa casei, implicand in incident sase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Regale, pe care i-a agresat, precizand ca Regele Mihai refuza sa isi vada nepotul, caruia i-a fost adus la cunostinta acest lucru. Fostul principe Nicolae a transmis atunci ca nu intelege "agresivitatea" Casei Regale de a face tot posibilul sa il impiedice sa isi vada bunicul.

O zi mai tarziu, mama fostului princip, Principesa Elena, s-a declarat dezamagita si ingrijorata de faptele fiului sau si a apreciat ca, prin comportamentul sau acesta "a nesocotit intimitatea, suferinta si demnitatea" fostului suveran. Ea sustine ca Regele Mihai i-a reprosat intr-o scrisoare lui Nicolae ca nu a facut nimic pentru a clarifica paternitate "presuspusului sau copil, o fetita de doi ani", ceea ce este "o lipsa de responsabilitate inacceptabila". Fostul principe Nicolae s-a declarat la randul sau dezamagit si profund indurerat de incrancenarea membrilor Casei Regale, precum si a mamei sale, apreciind ca ar fi nobil ca intr-un astfel de moment sa toti sa dea dovada de respect si sa treaca "peste cine stie ce ambitii personale".