Ambasadorul Federatiei Ruse, Valeri Kuzmin, a declarat, joi, la un seminar organizat la Suceava ca armata rusa nu intervine in estul Ucrainei si a explicat ca atunci cand a intervenit in Abhazia, din greseala a ajuns pana la Tbilisi, fapt ce l-a determinat pe rectorul Universitatii Suceava, Valentin Popa, sa spuna ca e nevoie de o colaborare stiintifica astfel incat cercetatorii din cele doua tari sa lucreze la sistemul de franare al tancurilor care sa opreasca mai repede, scrieNewsBucovina.

Valery Kuzmin, la SuceavaFoto: Captura YouTube

"Rusia, niciodata nu a intervenit in Donbas pentru ca atunci cand a intervenit in Abhazia in doua zile, din greseala a ajuns in Tbilisi, dar dupa ce au inteles greseala au dat comanda si trupele s-au retras" spus Kuzmin.

Rectorul Universitatii "Stefan cel Mare" prof. univ. dr. ing. Valentin Popa i-a spus ambasadorului ca a fost de curand in Georgia si ca, vorbind metaforic, inca se mai vad urmele tancurilor oprite la 25 de kilometri de Tbilisi.

"Iata un motiv pentru care ar trebui sa colaboram in domeniul economic si stiintific. Poate impreuna, cele doua state, cercetatorii din cele doua state, ar putea lucra la sistemul de franare al tancurilor astfel incat sa se opreasca mai repede si nu in cativa zeci de kilometri", a spus Valentin Popa.