Politistii prahoveni fac, joi dimineata, perchezitii domiciliare intr-un dosar de taieri ilegale de arbori si sustragere de material lemnos, zece persoane urmand a fi duse la audieri, anunta Agerpres. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judetean de Politie Prahova, descinderile au loc la adrese din comuna Iordacheanu, satul Varbila.

"Din cercetari a reiesit ca, in decursul ultimei luni, persoanele banuite ar fi taiat ilegal si sustras arbori de pe raza Ocolului Silvic Varbila. Ulterior, materialul lemnos ar fi fost comercializat, fara forme legale, catre mai multe persoane din localitate. Pana la acest moment, politistii au indisponibilizat mai multe motoferastraie, topoare si carute utilizate in activitatea infractionala, precum si diverse cantitati de material lemnos, identificate la domiciliile banuitilor", se arata in comunicat.

Zece persoane vor fi duse la Politie pentru audieri.

Perchezitiile se desfasoara cu sprijinul luptatorilor Serviciului de Actiuni Speciale din IJP Prahova si beneficiaza de suportul tehnic al Directiei de Actiuni Speciale din IGPR, la actiune participand, de asemenea, jandarmi si reprezentanti ai Ocolului Silvic Varbila.