Curtea de Apel Bucuresti discuta joi cererea de intrerupere a executarii pedepsei din motive medicale formulata de tortionarul Alexandru Visinescu, fostul comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat, condamnat la 20 de ani de inchisoare pentru crime impotriva umanitatii, potrivit news.ro.

La termenul din 4 august, instanta a solicitat dosarul medical de la Spitalul Penitenciar, la cel din 18 august a fost solicitat un raport de expertiza medico-legala, iar la termenele din 12 septembrie, 22 septembrie si 12 octombrie, cauza a fost amanata pentru ca acest raport nu sosise inca de la Institutul de Medicina Legala Mina Minovic.

La termenul din 18 august avocatul lui Visinescu a depus dosarul medical al clientului sau, dupa care judecatorul a pus in discutie efectuarea expertizei medico-legale care sa precizeze daca Visinescu sufera de o boala care nu poate fi tratata in regim de detentie.

Aparatorul acestuia a declarat ca este de acord cu aceasta expertiza si a mai precizat ca la acel moment, fostul comandant de penitenciar are nevoie de insotitor permanent.

Alexandru Visinescu, fostul comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat, a fost condamnat definitiv, in 10 februarie 2016, la 20 de ani de inchisoare in dosarul in care a fost gasit vinovat de crime impotriva umanitatii, decizia fiind o premiera din punct de vedere judiciar. Visinescu este primul inculpat care a fost condamnat pentru fapte comise cu peste 50 de ani in urma.

Procurorii Parchetului instantei supreme l-au acuzat pe Visinescu ca, in perioada 1956-1963, cand a fost comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat, a luat masuri de persecutare a detinutilor politici incarcerati.

Anchetatorii au identificat 138 de detinuti care au trecut prin Penitenciarul Ramnicu Sarat in mandatul lui Visinescu. Doisprezece detinuti politici au murit in perioada in care penitenciarul a fost condus de Visinescu.