Nicolae Medforth-Mills, nepotul regelui Mihai, se declara "profund intristat" dupa ce un comunicat al Casei Regale l-a acuzat ca a incercat sa intre cu forta in resedinta bunicului sau din Elvetia si afirma ca nu va intra "in acest joc murdar".

"Ma intristeaza profund si nu inteleg agresivitatea CR de a face tot posibilul de a ma impiedica sa imi vad bunicul si de a-mi discredita imaginea. Nu voi intra in acest joc murdar. Voi alege sa-mi respect bunicul in aceste momente dificile pentru ca asa se cuvine si asa este crestineste", a scris Nicolae, pe contul sau de Facebook.

Reactia vine dupa ce Casa Regala l-a acuzat de o "tentativa de violare a domiciliului majestatii sale" din Elvetia, motiv pentru care a depus o plangere la politia elvetiana.

"In seara de marti, 7 noiembrie 2017, Nicolae Medforth-Mills a facut o tentativa de violare a domiciliului Majestatii Sale Regelui, la resedinta din Elvetia. Dl Medforth-Mills a fortat usa casei, implicand in incident sase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Majestatii Sale", se arata intr-un comunicat al biroului de presa al regelui Mihai I.

Nepotul regelui, Nicolae Medforth-Mills, caruia i-a fost retras in 2015 titlul de "Principe al Romaniei" si calificativul de "Alteta Regala", fiind, de asemena, exclus din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei, este acuzat ca "a agresat fizic si verbal trei persoane".

In comunicat se mai arata ca "incidentul a survenit la doar o ora dupa ce Regele Mihai primise Sfanta Impartasanie de la trimisul IPS Mitropolitului Iosif".

Inainte de a fi exclus de la linia de succesiune, Nicolae era al treilea mostenitor al tronului, dupa Principesa Margareta si Principesa Elena (mama sa).