In jur de 1.000 de oameni s-au adunat in Piata Victoriei miercuri la orele pranzului la un protest care a durat peste 3 ore, in ziua in care are loc sedinta de Guvern in care ar urma sa fie aprobate controversatele modificari la Codul Fiscal. Mobilizarea pentru protest s-a facut pe Facebook, pe pagina comunitatii Coruptia Ucide, dar la protest au participat si liderii sindicali Bogdan Hossu si Dumitru Costin. Protestatarii au adus vuvuzele si au scandat "PSD, ciuma rosie!", "Jos, jos, jos, guvernul mincinos!", "Jos ordonanta!", "Greva generala!" si "Codul Fiscal, dezastru national!". Protestul s-a stins dupa ora 15:00, dar s-ar putea relua miercuri seara, dupa ora 18:00, au spus cei prezenti.

Protest in Piata VictorieiFoto: Hotnews

----------------------------------

Ora 15:22: Protestul se stinge, dar s-ar putea relua miercuri seara, dupa ora 18:00, au spus cei prezenti.

Ora 15:05: In jur de 100 de persoane si acum in fata Guvernului.

Ora 14:42: Protestul pierde din suflu. Putin peste 100 de persoane mai scandeaza in piata.

Ora 14:31: Circa 300 de oameni acum. Se striga "Codul Fiscal, dezastru national!".

Ora 14:16: Se scandeaza "Greva Generala!". Cineva de la microfon spune ca sindicatele impreuna cu societatea civila pot opri modificarile Guvernului. Se scandeaza "Jos ordonanta!"

Ora 14:03: Un grup mare de oameni cu masti Anonymous vor sa treaca prin fata Guvernului, pe trotuar, dar jandarmii ii opresc.

Ora 13:55: Circa 400-500 de protestatari acum in piata. Unele grupuri pleaca, altele vin in piata. In piata se impart bauturi calde.

Ora 13.39: Numarul oamenilor din piata fluctueaza constant. Multi se retrag spre birouri, altii vin abia acum in piata.

Ora 13.29: In piata sunt si liderii de sindicat Bogdan Hossu si Dumitru Costin. "E un protest al societatii civile. Ne pare rau ca nu a fost anuntat din timp, sa il putem sustine si cu membrii nostri de sindicat", a spus presedintele Cartel Alfa.

Ora 13.20 Aproximativ 800 de oameni se afla acum in Piata.

Ora 13:07: Se scandeaza "Ne-am saturat, cat ne-ati furat!" si "La inchisoare, nu la guvernare!".

Ora 13:02:Circa 500 de persoane si numarul creste constant, multe grupuri venind in piata de la metrou. In multime sunt multe persoane cu mancare in mana, care au iesit in piata in pauza de pranz de la lucru.

Ora 12:57: Reprezentantii Sindicatului National al Functionarilor Publici au transmis, miercuri, ca "revolutia fiscala" va diminua cu 25 % veniturile angajatilor de la 1 ianuarie 2018 prin transferul contributiilor, motiv pentru care functionarii publici "se vor alatura tuturor actiunilor de protest organizate de confederatiile sindicale".

Ora 12:47: Circa 250-300 de oameni la aceasta ora. Se striga "Ultima solutie, inc-o revolutie!" si "Jos Tariceanu, Dragnea, Toader si Dorneanu!" Multe dintre masinile care trec prin piata claxoneaza in semn de sustinere.

Ora 12:43:Protestatarii striga "Intram peste voi, nu dam inapoi!"

Ora 12:35: Circa 150 de protestatari. Se scandeaza "ALDE si PSD, aceeasi mizerie / Nu dati inapoi, intram peste voi / Hotii, Hotii / Demisia! - printre scandari". In piata sunt oameni de toate varstele, multe persoane venite in pauza de la diverse birouri din zona Piata Victoriei.

Ora 12:28: Peste 100 de protestatari, iar numarul lor continua sa creasca. Se scandeaza "Hotii! Hotii!"

Ora 12:26: In jur de 80 de protestatari la aceasta ora in Piata Victoriei. 3 jandarmi au venit sa le puna in vedere sa nu se blocheze caile de circulatie.