Deputatii se pot vaccina antigripal gratuit, la Palatul Parlamentului, saptamana viitoare. Comisia pentru sanatate a Camerei Deputatilor, in colaborare cu Asociatia Pro Imunizare, organizeaza la Palatul Parlamentului o campanie de vaccinare antigripala gratuita, in perioada 13 - 15 noiembrie, informeaza Agerpres.

"In cadrul acestui parteneriat se doreste organizarea unui punct de vaccinare in spatiul din imediata vecinatate a salii de plen a Camerei Deputatilor. Prin aceasta campanie de vaccinare, Asociatia Pro Imunizare si-a propus sa informeze despre importanta imunizarii prin vaccinare, gripa fiind o boala contagioasa ce nu trebuie subestimata", se arata in memorandumul semnat de presedintele Comisiei de sanatate, Florin Buicu, aprobat marti de Biroul permanent al Camerei Deputatilor.

"In contextul scaderii acoperirii vaccinale in Romania si a numeroaselor semnale de alarma transmise de catre specialisti, consideram ca, impreuna cu membrii Parlamentului, putem oferi un exemplu pozitiv. Mentionam ca acest proiect nu are caracter comercial sau de promovare de produse. Toate costurile sunt suportate de catre Asociatia Pro Imunizare si partenerul sau furnizor de servicii medicale, care va pune la dispozitie 200 de doze de vaccin si doua echipe medicale pentru vaccinarea propriu-zisa", potrivit sursei citate.