O ursoaica cu trei pui a fost vazuta marti dimineata, in jurul orei 7,00, in zona unui supermarket de pe Calea Bucuresti din municipiul resedinta, o artera foarte circulata la intrarea in Brasov dinspre Predeal, informeaza purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean (IJJ), Ciprian Aldea, citat de Agerpres.

UPDATE 08.40 La acest moment se desfasoara actiuni de cautare, a declarat Ciprian Sfreja, purtator de cuvant al ISU Brasov, la Digi 24. La fata locului au venit forte ale jandarmeriei si, preventiv, un echipaj SMURD, a adaugat acesta

Aldea a afirmat ca, dupa apelul la 112, in zona a fost directionat un echipaj din cadrul Gruparii Mobile Brasov format din sapte jandarmi. A fost anuntat si reprezentantul Regiei Locale a Padurilor Kronstadt care se va deplasa in zona.

Se pare ca un sofer de autobuz ar fi oprit si ar fi luat in vehicul pietonii aflati in zona pentru a nu fi atacati de animale.

In ultimele zile, ursii au atacat un tanar din localitatea Harseni de langa Fagaras, iar la Cabana Postavarul din Masivul Postavarul un urs a incercat sa intre in cabana sambata noaptea si luni seara in jurul orei 19,00.