Patru cetateni afgani, solicitanti de azil in Romania, au fost prinsi de politisti in zona Nadlac, la granita verde, in timp ce incercau sa iasa ilegal din tara spre Ungaria, pentru a ajunge in Occident, a informat, vineri, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera, potrivit Agerpres.

''Politistii de frontiera au observat, joi seara, pe directia localitatii de granita Nadlac, la aproximativ 100 m de linia de frontiera, mai multe persoane care se indreptau spre teritoriul statului vecin, pe jos, peste camp. Granicerii au intervenit cu operativitate, iar grupul format din trei barbati si o femeie a fost oprit in apropierea granitei si condus la sediul sectorului pentru cercetari'', se arata intr-un comunicat al Politiei de Frontiera.

Din primele verificari efectuate, politistii de frontiera au stabilit ca cei in cauza sunt cetateni din Afganistan, trei adulti si un minor, cu varste cuprinse intre 16 si 50 de ani. Ei au declarat in cadrul primelor cercetari ca intentionau sa treaca fraudulos frontiera din Romania in Ungaria, pe jos, pentru a ajunge intr-un stat din spatiul Schengen.

Conform IGPF, politistii de frontiera au procedat la intreruperea calatoriei persoanelor in cauza si au intocmit actele de urmarire penala pentru savarsirea infractiunii de tentativa de trecere ilegala a frontierei de stat, urmand ca la finalizarea cercetarilor sa fie dispuse masurile legale care se impun.