Reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Munca Hunedoara, care au declansat o ancheta la Mina Uricani unde luni dimineata a avut loc o explozie, spun ca, probabil, s-a inversat fluxul de aeraj, adica in loc sa intre aerul in mina, aerul iesea, iar pe acest loc s-a produs o aprindere de metan, relateaza News.ro.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial de Munca Hunedoara, Sorin Gabriel Istrate, a declarat pentru News.ro ca deja inspectorii ITM se afla la Mina Uricani si au declansat o ancheta.

"S-a produs un eveniment la Mina Uricani in aceasta dimineata, sunt patru victime, trei au fost scoase la suprafata, iar cea de-a patra se afla inca blocata in subteran. Deja inspectorul sef al ITM si inspectorul sef adjunct pe probleme de securitate sunt acolo si au declansat o ancheta", a declarat Sorin Gabriel Istrate.

Potrivit acestuia, prima ipoteza a inspectorilor de munca este ca explozia a avut loc in urma unei aprinderi de metan pe fondul inversarii fluxului de aeraj.

"E posibi ca explozia sa fi avut loc in urma unei aprinderi de metan, nu excludem aceasta varianta. Minerii lucrau la un plan de aeraj si probabil s-a inversat fluxul de aeraj, adica in oc sa intre aerul in mina, aerul iesea din mina. Dra inca nu ne putem exprima", a declarat Istrate.