40 localitati din 17 judete au fost afectate de viscol, cele mai multe probleme constand in blocarea cailor rutiere din cauza caderii unor arbori pe carosabil, lipsa energiei electrice sau caderea acoperisurilor unor cladiri, informeaza Ministerul Afacerilor Interne. Totodata, potrivit sursei citate, doua drumuri nationale si un drum judetean sunt inchise circulatiei rutiere.

Pasul TihutaFoto: Facebook - Ramona Pop

Potrivit MAI, ca a manifestarii fenomenelor meteorologice periculoase, in ultimele 24 de ore au fost semnalate efecte la nivelul a 40 localitati din 17 judete - Alba, Arad, Bacau, Bihor, Botosani, Caras-Severin, Cluj, Constanta, Giurgiu, Harghita, Maramures, Neamt, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, cele mai multe privind blocarea cailor rutiere din cauza caderii unor arbori pe carosabil, lipsa energiei electrice sau caderea acoperisurilor unor cladiri.

Referitor la circulatia pe drumurile publice, doua drumuri nationale si un drum judetean sunt inchise circulatiei rutiere - DN 12C intre localitatile Bicaz Chei si Gheorgheni, DN 13B intre localitatile Gheorgheni si Praid si DJ 175B intre localitatile Pojorata si Crucea.

La aceste tronsoane de drum se adauga DN 67C-Transalpina, intre Ranca si Obarsia Lotrului, DN7C Transfagarasan, pe tronsonul Piscu Negru - Balea-Cascada, care au fost inchise in acest sfarsit de saptamana.

De asemenea, Circulatia auto este intensa, luni dimineata, pe DN1, in zona statiunilor montane de pe Valea Prahovei, si pe DN1A, unde ninge usor, iar carosabilul este acoperit de un strat subtire de zapada, informeaza centrul Infotrafic.

MAI recomanda consultarea aplicatiei DSU pentru a se informa in timp util asupra conditiilor meteorologice si situatiei drumurilor.