Un atac islamist asupra unui hotel din capitala Somaliei s-a incheiat duminica dupa ce 29 de persoane au fost ucise in asediul de 12 ore, a anuntat politia. Incidentul arata inca o data ca insurgentii sunt capabili sa desfasoare atacuri mortale chiar in inima orasului Mogadiscio. Printre cei ucisi sunt politisti, paznici ai hotelului si oaspeti, au spus fortele de ordine.

UPDATE 13.06 "Pana acum stim sigur ca au murit 29 de oameni, bilantul ar putea creste", a spus ofiterul de politie Abdullahi Nur. Precedentul bilant de duminica era de 25 de morti.

"Suspectam ca unii militanti s-au deghizat si au scapat impreuna cu rezidentii care erau salvati", a spus maiorul de politie Mohamed Hussein. “Trei militanti au fost capturati in viata, iar alti doi s-au aruncat in aer dupa ce au fost impuscati”, a adaugat el.

Atacul a inceput sambata la 17.00, ora locala, cu o masina capcana. Dupa ce bomba a distrus sistemul de aparare al hotelului, barbati inarmati au patruns in cladire. Asediul a fost incheiat duminica dimineata. Explozia a distrus intrarea hotelului cu trei etaje si a afectat si un hotel alaturat.

Multi oficiali somalezi traiesc in hoteluri fortificate pentru ca beneficiaza de o aparare mai buna in fata atacurilor.

Atacul a fost revendicat de gruparea islamista al Shabbab, care vrea sa rastoarne guvernul sprijinit de ONU si sa impuna o forma stricta a legii islamice.

In urma cu doua saptamani, un atac cu un camion capcana ce a avut loc in centrul capitalei Mogadiscio a ucis cel putin 276 de persoane au fost ucise si si a ranit 300.