Fostul deputat Elena Udrea s-a prezentat, vineri, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, pentru a fi audiata intr-un caz de coruptie, precizand ca a fost chemata in dosarul care a fost in instrumentare la procurorul Mihaiela Moraru Iorga, transmite Agerpres.

Elena Udrea (foto arhiva)Foto: Agerpres

Intrebata de jurnalisti in ce dosar a fost chemata de anchetatori, Elena Udrea a raspuns: "Cel pe care il am aici. Cel care a fost la doamna procuror Moraru".

In urma cu o zi, Elena Udrea declara ca vineri va fi chemata in dosarul in care procurorul Moraru Iorga a povestit presiunile care ar fi fost facute pentru ca fostul deputat sa fie retinut.

"Se fac presiuni in continuare la DNA referitor la mine. Maine (n.r. - vineri), o sa fiu prezenta pentru o declaratie intr-un dosar mai vechi, in dosarul pe care l-a instrumentat doamna procuror Iorga Moraru, care ne-a povestit in mod public ce presiuni s-au facut impotriva dansei pentru a ma retine, in situatia in care nu exista aviz pentru arestare din partea Parlamentului. Eu sunt convinsa ca, nu numai dosarul acela, toate dosarele pe care dansa le-a instrumentat la adresa mea s-au facut sub o presiune imensa. Sunt procurori din interior care vin si recunosc ca au fost supusi unor presiuni pentru a face dosare, asa se explica aceasta frenezie a doamnei Kovesi in a formula acuzatii si a intocmi dosare pe numele Elenei Udrea", a sustinut fostul ministru.

Pe 4 iulie, procurorul Mihaiela Moraru Iorga afirma ca s-ar fi facut presiuni pentru retinerea Elenei Udrea.

"In situatia dosarului privind-o pe Elena Udrea in care ne-a dat Parlamentul aviz doar pentru retinere, nu si pentru arestare, si in care in mod clar am iesit si am spus la acel moment ca atat timp cat nu avem aviz de arestare nu se impune retinerea, pentru ca ar insemna sa facem doar un circ mediatic - nu a fost retinuta. Am inchis telefonul, am luat masura controlului judiciar pe cautiune si consider ca a fost o masura corecta avand in vedere avizul Parlamentului", a mentionat, la acea data, procurorul DNA.

Mihaiela Moraru Iorga a precizat ca Laura Codruta Kovesi nu i-a cerut in mod direct sa o retina pe Udrea, ci acest mesaj i-a fost transmis de procurorul sef adjunct in numele conducerii DNA.