Serviciul Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor va avea sambata program normal de lucru cu publicul, in intervalul orar 07:00 - 21:00, in conditiile in care institutia a fost inchisa joi, din cauza unor defectiuni tehnice la un server central, a anuntat Prefectura Bucuresti, potrivit News.ro.

Persoanele programate online se pot prezenta sambata la ghiseele Serviciului potrivit programarilor obtinute pentru data de joi, mai precizeaza Prefectura Bucuresti.

Sute de oameni s-au prezentat inca de la primele ore ale diminetii de joi la sediile directiilor de permise, dar institutia a fost inchisa pentru public din cauza unei defectiuni la un server.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a mers, joi, la sediul Directiei Permise Auto, pentru a afla cat dureaza lucrarile de reparatie. Ea a spus ca este vorba despre o defectiune care nu a putut fi anticipata li ca au fost comandate piesele care trebuie inlocuite: "Efectiv sistemul a cedat in jurul orei doua azi-noapte. In toata aceasta perioada ne-am asigurat sa nu existe niciun risc, nu este un atac cibernetic. Ce s-a intamplat a fost o defectiune la sistemul de racire, o defectiune mecanica care nu a putut fi anticipata. Tot aseara am lansat si comanda pentru piesele care trebuie inlocuite si vor ajunge astazi in jurul orei 15.00. Din momentul acela vom inlocui acele componente si ne dorim ca maine sistemul sa functioneze la adevarata capacitate. Ne cerem scuze, pentru ca, am facut o evaluare, si undeva la 10.000-15.000 de persoane apeleaza zilnic la serviciile noastre si, desi comunicatul nostru a fost dat tarziu, a fost transmis imediat ce am luat la cunostinta despre aceasta defectiune, dar sunt constienta ca sunt persoane care nu au avut timp sa afle despre acest comunicat. (...) Aceasta defectiune mecanica nu a putut fi anticipata", a declarat ministrul Carmen Dan.

Ministerul de Interne anuntase miercuri seara, dupa ora 22:00, ca Directia Permise nu va functiona joi din cauza unor defectiuni tehnice la un server central al Directiei.