Articol actualizat

Revolutie fiscala anuntata la Guvern: Salariul minim brut pe economie creste la 1.900 de lei / Pensia minima creste la 640 lei, contributiile trec in sarcina angajatului iar impozitul pe venit scade la 10% / Scad contributiile pentru Pilonul II de pensii

de R.M.     HotNews.ro
Joi, 26 octombrie 2017, 15:46 Actualitate | Esenţial


Lia Olguta Vasilescu
Foto: Agerpres
Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat joi ca salariul minim pe economie se majoreaza de la 1.450 la 1.900 de lei, incepand cu 1 ianuarie 2018, la inceputul unei sedinte de guvern in care  s-a anuntat ceea ce pare a fi o adevarata revolutie fiscala. Astfel, ministrul Finantelor, Ionut Misa, a anuntat implementarea directivei europene pentru combaterea externalizarii profiturilor multinationalelor, dar si noi detalii legate de  taxa de solidaritate, care creste la 2,25% si isi schimba numele in "contributia asiguratoare pentru munca". Se reduc si contributiile la Pilonul II de pensii.

Ce se intampla cu salariul minim si contributiile la asigurari sociale


"Va propunem o hotarare de guvern in prima citire prin care salariul minim brut pe tara sa creasca la 1.900 de lei,. de la 1 ian 2018 astfel incat salariile romanilor sa nu fie afectate de reintoarcerea sarcinii fiscale. Suma este aferenta salariului prevazut in programul de guvernare care era de 1.550 lei de la 1 ianuarie 2018", a spus Olguta Vasilescu, in deschiderea sedintei de guvern.

Aceasta a prezentat si un proiect de ordonanta de urgenta prin care indemnizatia minima de crestere a copilului creste la 1.250 lei fata de 1.233 lei in prezent, de la 1 ianuarie 2018.

In acest scop, indemnizatia de crestere a copilului nu va mai fi raportata pe viitor la salariul minim ci la indicele social de referinta, care este azi 500 de lei, iar indemnizatia minima va fi de doua ori si jumatate ISR, a precizat Lia Olguta Vasilescu.

Introducerea venitului minim de incluziune se amana cu un an, pana la 1 aprilie 2019 din "motive tehnice", in conditiile in care programul informatic nu este pregatit, dar si la solicitarile primarilor, a precizat ministrul Muncii.

Pensia minima se va majora la 640 lei de la 1 iulie 2018, cand se va majora si punctu de pensie la 1.100 lei .

"Suma e aferenta salariului prevazut in programul de guvernare, de 1.550 lei de la 1 ianuarie 2018", a mai spus Lia Olguta Vasilescu.

Inaintea sa, ministrul Finantelor, Ionut Misa, anuntase ca cea mai mare parte a contributiilor platite acum de angajator vor trece in sarcina angajatului, ceea ce inseamna ca din acest salariu brut de 1.900 de lei vor fi platite toate contributiile sociale. Tot Ionut Misa a anuntat ca impozitul pe salarii si pe alte categorii de venituri va scadea de la 16% la 10%.

Ministrul Finantelor, Ionut Misa, a anuntat joi in sedinta de guvern schimbarea radicala a politicii fiscale. Misa a anuntat scaderea de la 16% la 10% a impozitului pe venit, incluzand pe langa veniturile salariale si venituri din pensii, chirii, dobanzi etc. In paralel, Misa a anuntat trecerea majoritatii contributiilor din sarcina angajatorilor in sarcina angajatilor, dar si pastrarea unei contributii de 2,25% din salariul brut in sarcina firmelor (fosta taxa de solidaritate, redenumita contributia asiguratoare pentru munca).

Scad contributiile pentru Pilonul II de pensii

Lia Olguta Vasilescu a precizat ca, incepand cu anul viitor, contributia pentru Pilonul II de pensii scade de la 5,1% in prezent  la 3,7%.

Vasilescu a sustinut ca prin aceasta masura nu va fi "afectata valoarea nominala din prezent".

"Mai precis, suma care este achitata astazi catre administratorii Pilonului II de pensii va fi cel putin aceeasi la anul, dar scaderea procentului este necesara ca urmare a cresterii salariului brut cu 20%", a argumentat Lia Olguta Vasi

Optimizarea fiscala a multinationalelor, in vizorul Finantelor

Ionut Misa a avertizat ca Romania va implementa, incepand cu 2018, directiva europeana pentru combaterea externalizarii profiturilor companiilor multinationale, astfel incat firmele "care evitau plata taxelor nu vor mai putea face acest lucru".

Odata cu introducerea acestei directive, se va impune o deducere limitata a dobanzilor si va exista un "imnpozit pentru sumele transferat in afara tarii de mult in incercarea (multinationalelor) de a-si reduce baza de impozitare", a spus ministrul Finantelor.

In plus, "vor fi impiedicate transferurile unor grupuri de firme catre filialele lor din paradisurile fiscale si nu vor mai fi oferite beneficii fisclae obtinute prin aranjamente abuzive intre firme", a mai spus Misa.

Taxa de solidaritate se transforma in contributia asiguratoare pentru munca

Angajatorii vor plati, de la 1 ianuarie 2018, o taxa de 2,25%, dupa mutarea contributiilor sociale la angajati, denumita "contributia asiguratoare pentru munca", a anuntat ministrul Finantelor.

Acesta a declarat, la inceputul sedintei de guvern, ca toate contributiile ramase in sarcina angajatorului dupa transferarea CAS la angajati, de 2,75% in prezent, "scad la 2,25%".

"Contributiile ramase in sarcina angajatorului respectiv 2,75%, dupa transferul de 20 de puncte la salariat, scad de asemenea la 2.25% si vor acoperi riscurile de somaj, accidente, concediu medical, creante salariale", a declarat ministrul Finantelor.

Vezi mai jos transcrierea principalelor declaratii facute de Ionut Misa:

- Impozitul pe venit scade de la 16% la 10% pentru veniturile salariale si pentru alte venituri: pensii, chirii, dobinzi, activit agricole, venituri independente, drepturi de autor (inclusiv jurnalisti)

- Cresterea cu 60% a deducerilor pensonale pentru romanii cu venituri mici

- Reducerea contributiilor sociale si trecerea in sarcina salariatilor: scad cu 2 puncte procentuale; din totalul de 39,25% platite azi la un salariu brut vor ajunge la 37,25%. Din totalul de 22,75% contributii platite in dreptul firmei, 20 puncte procentuale trec in dreptul salariatului. In totalul din salariul brut, 35% vor fi contributii platite de angajator in numele salariatului, deci vor fi mai multi bani pentru sanatate si pensii.

- Contributiile ramase in sarcina angajatorului, respectiv 2,75% dupa transferul de 20 de puncte procentuale la salariat, scad la 2,25% si vor acoperi riscurile de somaj, accidente, concediu medical, creante salariale. Toate acestea vor fi cuprinse intr-o singura contributie, numita contributia asiguratoare pentru munca".

- O alta simplificare e reducerea numarului de contributii de la 9 la 3. Contributia pentru pensie (CAS) platita pentru salariat, contributia pentru sanatate (CASS) platita pentru salariat, si contributia asiguratoare pentru munca suportata de angajator.

- Scad contributiile pentru pensie pentru conditii speciale sau deosebite de munca: CAS pentru conditii deosebite de munca scade de la 31,3% la 29%. CAS pentru conditii speciale de munca scade de la 36,3% la 33%, cu 3,3 pp.

- O alta masura din Codul Fiscal: romanii cu activitati independente nu vor mai plati contributii sociale raportate la sumele obtinute din aceste activitati, ci calculate la nivelul salariului minim pe economie.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

23991 vizualizari

 • +64 (76 voturi)    
  Desigur (Joi, 26 octombrie 2017, 15:48)

  aladdin [utilizator]

  E vorba de brut, ca netul va scadea putin :)
  • -69 (87 voturi)    
   dezinformezi... (Joi, 26 octombrie 2017, 15:52)

   demaGOGU [utilizator] i-a raspuns lui aladdin

   ...cresc atat brutul ( cu 25%) cat si netul (cu aprox 5%)
   • +53 (65 voturi)    
    Brutul creste sigur (Joi, 26 octombrie 2017, 16:08)

    IoPaNet [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

    Netul... ne mai gandim... Mai punem o taxa de solidaritate, ne orientam noi cumva...
    • +20 (30 voturi)    
     netu creste foarte putin, minciuni PSD-iste (Joi, 26 octombrie 2017, 20:17)

     Ed___ [utilizator] i-a raspuns lui IoPaNet

     ce este FOARTE grav, este ca au strecurat o masura ANTI-SOCIAL democratica

     " O alta masura din Codul Fiscal: romanii cu activitati independente nu vor mai plati contributii sociale raportate la sumele obtinute din aceste activitati, ci calculate la nivelul salariului minim pe economie. "

     Adica medicii de familie si avocatii NU vor avea contributiile procent din venituri - (in mod similar angajatilor care platesc procentele respective indiferent de marimea salariului)
     ci la nivelul SALARIULUI MINIM !!!

     CATA MARSAVIE ! CATA SCARBA !!

     Adica ditamai doctorii, avocatii sau altii care au venituri CU MULT peste salariul minim, si cu mult si peste salariul mediu SUNT LASATI sa "fure" din bugetul statului la nivelul salariului MINIM !


     O jignire fara margini fata de ceilalti contribuabili !
     • +9 (13 voturi)    
      Se mituieste populatia, pentru a trece legile (Joi, 26 octombrie 2017, 21:21)

      Impotriva prostiei din tara [utilizator] i-a raspuns lui Ed___

      justitiei! E simplu...
     • +9 (11 voturi)    
      Comment sters de user (Joi, 26 octombrie 2017, 22:34)

      Un Nene [anonim] i-a raspuns lui Ed___

   • +48 (58 voturi)    
    Dezinformezi tu (Joi, 26 octombrie 2017, 16:10)

    alexpro [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

    Ce zici tu e valabil pentru bugetari, si nu pentru toti bugetarii. Pe privat nu-l poate obliga nimeni sa crească brutul
    • +5 (9 voturi)    
     sansa noastra (Vineri, 27 octombrie 2017, 0:15)

     istvan2016 [utilizator] i-a raspuns lui alexpro

     sa nu creasca nici o multinationala salariul brut!!! ... si in prima saptamana din 2018 incercuim Bucurestiul.
   • +20 (24 voturi)    
    Cresc in capul tau.... (Joi, 26 octombrie 2017, 17:04)

    13adi [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

    Achita, tu din brut, taxe, utilitati, rate de credit si altele.
    Da, de inflatie ce zici ....... "economistul" lui peste... mai pune si putin ROBOR pentru cei cu credite.
   • +13 (21 voturi)    
    NET-ul conteaza, creste cu 50 RON (Joi, 26 octombrie 2017, 18:41)

    Boham [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

    BRUT-ul conteaza doar pt guvern care castiga mai multe taxe, NET-ul conteaza pt cetatean si ala creste cu doar 50 RON ceea ce e ridicol
   • +8 (10 voturi)    
    nope... (Joi, 26 octombrie 2017, 21:26)

    liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

    psd dezinformeaza...
    25% e "putin" diferit de 5%
    mai mult pt IT o sa inseamna micsorarea salariului... da da stiu itstii aia rai care-s scutiti de impozit da-I dracu...
    da fara ITstii aia nenorociti (pe care aveto toate sansele sa-i pierdeti) Romania intra in recesiune severa!
  • +48 (58 voturi)    
   Da (Joi, 26 octombrie 2017, 15:53)

   Rarara [utilizator] i-a raspuns lui aladdin

   ... e sigur. Astea sunt manevre PSD mizere. Mai mult de atat nu-i duce capul. O sa devenim Grecia II in curand...
   • -46 (48 voturi)    
    PSD (Joi, 26 octombrie 2017, 16:11)

    Kosmos [utilizator] i-a raspuns lui Rarara

    Sunt doriti de multe entitati destul de puternice
    • +18 (20 voturi)    
     Evident, din acest motiv sunt denumiti CIUMA ROSIE (Joi, 26 octombrie 2017, 17:11)

     13adi [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

     ..........
    • +24 (24 voturi)    
     Spatialule (Joi, 26 octombrie 2017, 18:37)

     Tony_K [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

     Eu ma gandeam ca sarcina voastra a trolilor e sa convinga lumea ca e bine, in schimb voi o uimiti cat de inapoiati sunteti in gandire :)
    • +10 (10 voturi)    
     .. (Joi, 26 octombrie 2017, 20:38)

     O combinatie bizara de substante organice [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

     Care entitati "puternice"?? Babutzele ??
    • +5 (7 voturi)    
     ai dreptate... (Joi, 26 octombrie 2017, 21:30)

     liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

     mafioti
     hoti
     corupti
     infractori
     mosi cu juma de creier functional
     asistati social

     toti iubesc psd...
     intrebarea este ce intitati de valoare si-i dorect... nici una, din cate stiu eu
   • +19 (21 voturi)    
    As, (Joi, 26 octombrie 2017, 20:11)

    ty [utilizator] i-a raspuns lui Rarara

    o sa devenim Romania I - mai rau ca Grecia (aia erau deja in zona euro)
  • +14 (16 voturi)    
   radio erevan (Joi, 26 octombrie 2017, 17:38)

   Motanul_incaltat [utilizator] i-a raspuns lui aladdin

   Dar este catastrofa.
   Putea sa fie cutremur, uragan, orice. Nu ar fi avut nici pe departe asemenea efecte.
   Tot ce este mica afacere cu salarii minime, se inchide.
  • +13 (15 voturi)    
   smecherie PSD (Joi, 26 octombrie 2017, 19:25)

   levierul [utilizator] i-a raspuns lui aladdin

   in campanie: facem salariu minim 2000 de lei
   in realitate: trecem toate darile de la angajator la angajat si scadem netul
 • +50 (56 voturi)    
  ... a inebunit ursul din padure (Joi, 26 octombrie 2017, 15:55)

  Matusalem [utilizator]

  Abundenta de mure din padure a finebunit Ursul ! ...mi-e teama ca murele dispar rapid .. si rezultatul va fi un dezastru ..foamete mare !
 • +43 (51 voturi)    
  retardati mai sunt astia din guvern ... (Joi, 26 octombrie 2017, 15:55)

  Dr.Mythnick [utilizator]

  retardati mai sunt astia din guvern ...

  prosti rau sunt aia care stau si le mananca rahatelul ...
  • +29 (37 voturi)    
   Sunt smecheri si mincinosi (Joi, 26 octombrie 2017, 16:08)

   aniod [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   eventuali si hoti, dar nu prosti
  • +6 (8 voturi)    
   ticalosie antinationala (Joi, 26 octombrie 2017, 21:38)

   anonim3 [utilizator] i-a raspuns lui Dr.Mythnick

   Sunt iresponsabili si ticalosi.Dragnea arunca in aer sistemul de impozitare ca sa ne scoata din Europa, dand apoi vina pe Comisia Europeana ca ei nu vor sa ne scada impozitele. Este vorba de o actiune profund antinationala, de subminarea statului (si nu exagerez cu nimic).
 • +36 (44 voturi)    
  Realitatea este alta (Joi, 26 octombrie 2017, 16:06)

  CosminAndreiS [utilizator]

  Praf in ochi.
  Trebuie sa spuna cu cat ramane omul in mana.
  Degeaba strigi in gura mare ca vor creste salariile daca metoda de impozitare va fi diferita.

  Poarte sa fie si 2000 salariul minim, dar cand statul trage 50% din el nu o sa te mai bucuri.

  Ce fericiti o sa fie romanii cu 1900 de lei minim, pe hartie. Si in realitate sa primeasca 1000. Mare satisfactia cand o sa vezi si mai clar cat de multi bani dai la stat. Si pentru ce ?
 • +35 (39 voturi)    
  eu nu cred (Joi, 26 octombrie 2017, 16:10)

  victor L [utilizator]

  ca Olguta si a ei ceata sint intregi la bibilica!
 • +28 (32 voturi)    
  Hai, care da mai mult? (Joi, 26 octombrie 2017, 16:13)

  scaraotchi [utilizator]

  1900, 2500 , 3800 lei , "nspe mii de lei" - luati de aici cat puteti duce, ca doar nu dau de la mine.

  Alti fraieri la rand, va rog - sa se pregateasca sanatatea , educatia etc
 • +25 (29 voturi)    
  pai tot vreo 10 mil e netu (Joi, 26 octombrie 2017, 16:19)

  Doru490348 [utilizator]

  de la 1 ian impozitul pe salarii se face 45% in total, ca pe vremuri.
  Bocete si jale o sa fie la privat..
 • +30 (32 voturi)    
  xxxxl (Joi, 26 octombrie 2017, 16:26)

  vorbeste lumea [utilizator]

  si mana grebla se facu' ...
 • +36 (38 voturi)    
  Bani de unde? (Joi, 26 octombrie 2017, 16:43)

  Marian G. [utilizator]

  Cu bani de unde? A, vad ca luati din contributiile care ar fi mers la pilonul 2 de pensie. Urat, foarte urat.
 • +33 (35 voturi)    
  dezastru (Joi, 26 octombrie 2017, 16:48)

  marcklop [utilizator]

  O sa fie dezastru la fisc pe la inceputul lui Feb 2018 .
  • +14 (14 voturi)    
   dezastru (Joi, 26 octombrie 2017, 20:14)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui marcklop

   pai nu asta-i obiectivul PSD?
 • +18 (22 voturi)    
  Ref. pilonul II (Joi, 26 octombrie 2017, 16:57)

  lp [utilizator]

  guvernul ia din pensiile noastre, a celor care acum muncim, ca sa dea pensionarilor de azi, care-i voteaza pe ei. Pur si simplu ne fura din viitor, pe langa faptul ca ne furau deja in prezent
 • +4 (12 voturi)    
  nu sunt alegeri, deci (Joi, 26 octombrie 2017, 17:37)

  muvis [utilizator]

  le-o fi frica de o iesire in strada. si mai dau o sticla de ulei si o punga cu faina
 • +10 (10 voturi)    
  Eroare articol (Joi, 26 octombrie 2017, 17:43)

  Kapp [utilizator]

  Rog corectati paragraful:
  Introducerea venitului minim de incluziune se amana cu un an, pana la 1 aprilie 20419 din "motive tehnice", in conditiile in care programul informatic nu este pregatit, dar si la solicitarile primarilor, a precizat ministrul Muncii.

  Mai e cale lunga pana in anul?: 20419
  • +7 (7 voturi)    
   Ba da, e corect! (Joi, 26 octombrie 2017, 22:57)

   Klaus_ [utilizator] i-a raspuns lui Kapp

   Nu-i nimic de corectat. Asta e termenul realist. Nu intelegi ca trebuie pregatit “programul informatic”?! Asta e treaba serioasa, nu se face asa, de pe-o zi pe alta. Unde te crezi? ;)
 • +6 (10 voturi)    
  Calcul simplu (Joi, 26 octombrie 2017, 17:47)

  AlinStamate [utilizator]

  In prezent la minim pe economie brut de 1450 RON se plateste catre pilonul II - 5.1 % = 73.95 RON
  La anul, cu un minim pe economie de 1900, s-ar plati catre pilonul II - 3.7% = 70.30 RON
  Aici nu e diferenta mare (desi doamna ministru zice ca ramane aceeasi contributie in lei la anul), dar intrebarea e ce se va intampla cu salariile mai mari decat cel minim pe economie. Acolo diferentele vor fi mult mai mari.
  • +1 (3 voturi)    
   corect, ne minte in fata (Vineri, 27 octombrie 2017, 0:29)

   jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui AlinStamate

   Desi cele 2 valori sunt o crestere a salariului minim brut (aproximativ 1550 cu vechiul brut).
 • +11 (13 voturi)    
  votantii_psd (Joi, 26 octombrie 2017, 18:00)

  RMX [utilizator]

  salariu net nu va creste, cel mai probabil va fi mai mic in mediul privat, in schimb valoarea punctului de amenda va ajunge in mod artificial la 190 ron :))
 • +15 (15 voturi)    
  Rețetă simplă (Joi, 26 octombrie 2017, 18:03)

  reiand [utilizator]

  Mai multă lume dependentă de stat => mai multe voturi pentru PSD => își asigură perpetuarea poziției la putere => pot fura în continuare din ce în ce mai mult.

  E o rețetă foarte simplă de îmbogățire prin hoție în loc de muncă, cu rezultate dezastruase pentru majoritatea cetățenilor, inclusiv cei care se bucură pe moment. Păcat că puțini văd asta. Ceea ce ni se ia la schimb - un stat modern, spitale și școli funcționale, drumuri bune, prosperitate reală - este cu mult mai valoros, dar ne lăsăm orbiți de cei câțiva lei în plus la pensie sau salariu, pe care oricum ni iau înapoi prin taxe și inflație.
 • +15 (15 voturi)    
  Comment sters de user (Joi, 26 octombrie 2017, 18:10)

  andipetre [anonim]

 • +11 (13 voturi)    
  Gogosi - deja vu (Joi, 26 octombrie 2017, 18:20)

  revolution2017 [utilizator]

  Cum ataca PSD-ul justitia, cum apare si Olguta cu vrajeala.
 • +15 (15 voturi)    
  Ce ghiveci (Joi, 26 octombrie 2017, 18:22)

  omezu [utilizator]

  Au amestecat tot, cresteri, scaderi, recalculari, brut, net, pensii, salariu minim...o bulibasala care ascunde o singura chestie: crestere de fiscalitate. Sa tot investesti in Romanica psd-ista!
  • +5 (5 voturi)    
   Mai sunt si alte scopuri ascunse (Vineri, 27 octombrie 2017, 0:43)

   jorj_bv [utilizator] i-a raspuns lui omezu

   1. Pacalirea bugetarilor cu "cresterile" de salarii de la inceputul lui 2018 -> 25% = 4%
   2. Cresterea pensiilor speciale
   3. Scaderea contributiei la pilonul II
   4. Ciupeala de la programatori sau de la companiile care-i platesc (6-7%), cum isi permit sa fie contra P$Dragnea - probabil companiile vor absorbi cresterea taxelor, dar va fi in contul cresterilor de anul viitor
   5. Cresterea punctului de amenda
   6. Ne pune mana pe bani ca sa nu fim atenti la principii (justitie, incompetenta, promiscuitate)
 • +10 (10 voturi)    
  Putintica rabdare ! (Joi, 26 octombrie 2017, 18:25)

  Azra [utilizator]

  Ei, acuma sa asteptam declaratia de maine a guvernatorului Mugur Isarescu si apoi valurile de la Bruxelles pe tema iesirii cresterii deficitului din cei 3% autorizati!
 • +10 (10 voturi)    
  bestial paragraf! fara comentarii! (Joi, 26 octombrie 2017, 18:31)

  dece [utilizator]

  Introducerea venitului minim de incluziune se amana cu un an, pana la 1 aprilie 20419 din "motive tehnice", in conditiile in care programul informatic nu este pregatit, dar si la solicitarile primarilor, a precizat ministrul Muncii.
 • +10 (10 voturi)    
  nu pricep (Joi, 26 octombrie 2017, 18:35)

  clam [utilizator]

  si daca deja aveai salariul brut 1900 sau peste, patronul e obligat sa-l mareasca direct proportional, sau cum vine treaba?
  • +1 (3 voturi)    
   Conform proiectelor de lege, nu e obligat (Joi, 26 octombrie 2017, 23:01)

   motanul_gri [utilizator] i-a raspuns lui clam

   La cei cu peste 1900 lei, patronul poate mentine brutul la nivelul actual (automat scade netul cam cu 20% si patronul castiga ce pierde salariatul), il poate mari in asa fel incat netul sa ramana constant (situatie in care nimeni nu pierde, nici nu castiga), sau poate aplica o varianta intermediara.

   In practica, probabil ca salariile nete nu vor scadea acolo unde exista sindicate puternice sau la salariatii care dispun de putere de negociere prin utilitatea lor pentru firme.
 • +8 (10 voturi)    
  Misto (Joi, 26 octombrie 2017, 18:36)

  spysoby [utilizator]

  Cresc amenzile .
 • +11 (11 voturi)    
  caraghios (Joi, 26 octombrie 2017, 18:45)

  Dedalus [utilizator]

  Ca de obicei, nu se intelege nimic.

  Dincolo insa de brambureala asta fara absolut nici o explcatie economica, ramane idea comica a pregatirii ANAF si a utturor declaratiilor si programelor contabile pentru noua "organizare" in 2 luni....
 • +12 (14 voturi)    
  deci au gasit metoda sa ne fure banii.. (Joi, 26 octombrie 2017, 18:49)

  ijohn [utilizator]

  ...si sa ne spuna ca de fapt ei nu fura, ca doar platesc la fel.

  CITEZ:

  "Mai precis, suma care este achitata astazi catre administratorii Pilonului II de pensii va fi cel putin aceeasi la anul, dar scaderea procentului este necesara ca urmare a cresterii salariului brut cu 20%", a argumentat Lia Olguta Vasilescu.

  Deci :
  Suma achitata (de catre STAT...nu de catre noi) catre pilonul 2 de pensii scade.

  Ce nu va este clar? Statul ne ia banii si nu ni-i mai da.

  Pentru cine nu stie, romanii achita contributii sociale in valoare de 10,5% din salariul brut (care includ cei 5,1% pentru pilonul 2).

  Statul vireaza mai departe cei 5,1% la pilonul 2 (la fondurile private cu care noi am semnat contractul...adica acolo unde i-am zis noi statului sa vireze banii).

  Ce ne spun Olguta si Dragnea zambind ? "Suma platita catre administratorii pilonului 2 va fi aceeasi, nu va faceti griji"

  Dar omit sa ne spuna ca noi vom plati mai mult si ei vor opri banii.

  Clasic.
  • -10 (10 voturi)    
   Procentul de pensie la stat nu scade, (Joi, 26 octombrie 2017, 20:27)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui ijohn

   doar cel de la pilonul 2.
 • +15 (17 voturi)    
  Ce mincinoasa e olguta: (Joi, 26 octombrie 2017, 19:02)

  kokos [utilizator]

  La un brut de 2000 lei , contributia pt. pensia privata este 2000*5.1%=102 lei .La un brut majorat cu 20% contributia pt. pensia privata va fi 2000*120%=2400*3.7%= 88.8 lei.
  Minte cu nerusinare ca valoarea nominala se pastreaza.Se pastreaza doar la o contributie de 4.25%.
  Jeguri ordinare de pesedisti!
  Cat mai asteptam sa iesim in strada sa maturam pe jos cu ei?
 • +6 (8 voturi)    
  Alt jeg mincinos , misa: (Joi, 26 octombrie 2017, 19:07)

  kokos [utilizator]

  Acum contributiile angajatorului sunt :0.5% somaj , 0.25% creante salariale , 0.85% concedii medicale si 0.15% fod risc.Total 1.75% , nicidecum 2.75%.In concluzie , taxa creste de la 1.75% la 2.25% , nu scade de la 2.75% la 2.25%..Huoooo mincinosilor!
 • +11 (13 voturi)    
  Intrebare (Joi, 26 octombrie 2017, 19:49)

  danco [utilizator]

  Am si eu o singura intrebare. Unde scrie in faimosul program de guvernare ca se muta contributiile de la angajator la angajat?
 • +11 (13 voturi)    
  Marfa (Joi, 26 octombrie 2017, 19:54)

  tudor74 [utilizator]

  Numarul de colegi IT-sti care au plecat anul asta din tara e mai mare decat suma celor care au plecat in ultimii cinci ani.

  Sa vezi de la 2018 incolo cati or sa mai plece !
  PSD, paiul care a rupt spinarea camilei IT din Romanistan, sa vedem ce face PSD-ul cand cei 15% din PIB generati de sectorul IT se va micsora.
 • +11 (13 voturi)    
  veselie mare ! (Joi, 26 octombrie 2017, 20:04)

  nutunut [utilizator]

  2017 a fost ce-a fost, da' sa vezi ce ranjim noi in 2018 daca astia raman pe pozitii ! a se vedea atmosfera de la inceputul anului !
 • +11 (11 voturi)    
  Inconștiență sau prostie? (Joi, 26 octombrie 2017, 20:05)

  Alexos [utilizator]

  Se aruncă ăștia cu capul înainte într-un mare fel... Iar nu există studii de impact pentru măsuri destinate a cârpi o altă lege făcută pe genunchi - L153. Urmăresc speriat efectul de domino....
 • +10 (14 voturi)    
  Pensiile nesimtite tocmai au crescut (Joi, 26 octombrie 2017, 20:11)

  jorj_bv [utilizator]

  Un pic de la cresterea salariilor functiilor in activitate, un pic de la ridicarea pragului de impozitare, apoi de la scoaterea contributiei la sanatate si acum de la reducerea impozitului.
  Mai munceste cineva in tara asta?
  Sau sunteti toti la pensie sau plecati?
  • +4 (4 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 26 octombrie 2017, 21:00)

   [anonim] i-a raspuns lui jorj_bv

 • +11 (15 voturi)    
  revoluția fisgoală (Joi, 26 octombrie 2017, 20:11)

  anonimicus [utilizator]

  de parca nu era suficient ca avem deja cel mai mare deficit bugetar din UE, de 4%
 • +12 (16 voturi)    
  DA DA (Joi, 26 octombrie 2017, 20:32)

  falcoind [utilizator]

  Pe bune cine .... i-a votat pe ăștia ?
  sper sa crape de foame toți votanții psd-ului, personal o sa cheltui și o sa aduc cat mai puțin in Ro de acum încolo. bafta băieți, noi ăștia de muncim pana la urma avem opțiunea sa ne cărăm.

  P.S. în doua luni sa implementezi asta când nu ești în-stare sa faci într-un an 1km de autostrada. Si firmele dacă accepta și nu intra în greva fiscala își merita soarta.
 • +4 (4 voturi)    
  Propaganda (Joi, 26 octombrie 2017, 20:48)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Minciuni, demagogie etc et. PSD = Distrugerea României, o adunatura de hoti cu nume de paritd. Cand vom scapa de gaitza asta din Craiova, o iNCOMPETENTA carierista si proasta,
 • +2 (2 voturi)    
  E fezabil... (Joi, 26 octombrie 2017, 20:52)

  tarabost [utilizator]

  daca intentioneaza sa impuna revenirea la emisiunea monetara din perioada 2000-2003.

  https://ro.wikipedia.org/wiki/Leu_rom%C3%A2nesc#Galerie_de_fotografii_cu_monedele_.C8.99i_bancnotele_din_emisiunea_2000-2003

  Sau cu imprumut masiv, cu decontare pentru generatiile viitoare.
 • +6 (6 voturi)    
  Îmi e greață (Joi, 26 octombrie 2017, 21:18)

  un Revoltat [utilizator]

  Îmi e greață deja de atâtea "revoluții" fiscale pe care le fac ăștia...
 • +6 (6 voturi)    
  Mere cu pere (Joi, 26 octombrie 2017, 21:51)

  danco [utilizator]

  39.25 din brutul ala mai mic e mai mic decat 35 din brutul ala mare. Sa luam un exemplu concret. Acum, la 2000 brut, si salariul net este de 1435, firma plateste in total 2460. Deci sa presupunem ca de la 1 ian se mareste brutul la aceasta valoare, ca sa nu scada netul. 35% din 2460 este 861 la care daca am adauga si 16% impozit pe profit, am avea in mana 1343. Mai putin cu aproape 100 de lei.

  Si asta pentru ca 35% se aplica la un brut cu 23% mai mare decat acum. Asa ca reducerea aia de la 16% la 10% abia atenueaza aceasta crestere, iar angajatul nu vede nimic concret in mana.

  Niste mincinosi ordinari.
 • +8 (8 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Joi, 26 octombrie 2017, 22:06)

  [anonim]

 • +5 (5 voturi)    
  Tanti VOlguta... (Joi, 26 octombrie 2017, 22:24)

  ciocardel [utilizator]

  Asta este stire de 1 aprilie sau marmota a obosit sa mai impacheteze ciucalata? Voi mai si ganditi inainte sa deschideti gura? Eu unul nu cred! La mintea voastra "paste vaca pe asfalt, ca asa e ordin de la stapanire" (adica de la partid)!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by