Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) urmeaza sa ia in discutie joi propunerea Sectiei pentru judecatori de admitere a cererii de numire in functia de judecator a procurorului Mihaiela Moraru Iorga, revocata initial din DNA, potrivit Agerpres.

Pe 29 septembrie, Sectia a sesizat plenul cu propunerea de admitere a acestei solicitari.

Plenul CSM urmeaza sa decida daca admite sau respinge solicitarea si sa stabileasca instanta la care Mihaiela Moraru Iorga ar urma sa isi desfasoare activitatea.

Alaturi de propunerea Sectiei pentru Moraru Iorga, plenul CSM va lua in discutie alte 32 de cereri de numire a unor procurori in functia de judecatori si patru solicitari de incadrare din functia de judecator in cea de procuror.

Mihaiela Iorga a trecut in solicitarea sa mai multe instante la care ar putea sa activeze - Judecatoria Giurgiu, Judecatoria Sectorului 1, Judecatoria Sectorului 2, Judecatoria Sectorului 6, Judecatoria Cornetu, Judecatoria Oltenita, Judecatoria Slobozia, Judecatoria Videle, Judecatoria Zimnicea, Judecatoria Calarasi, Judecatoria Rosiori de Vede, Judecatoria Turnu Magurele.

Pe 27 septembrie, Curtea de Apel Bucuresti a decis suspendarea ordinului emis de Laura Codruta Kovesi prin care Mihaiela Iorga a fost revocata din functia de procuror al DNA. Decizia nu a fost definitiva.