Politistii si procutorii DIICOT au facut perchezitii in judetele Giurgiu si Prahova, pentru descructurarea unei retele care racola tinere pe care le obliga sa se prostitueze, doua persoane fiind retinute. In paralel, au fost facute actiuni la Madrid, in mai multe case si la un hotel, fiind retinute alte sapte persoane suspectate ca fac parte din grupare, relateaza News.ro.

Politistii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Ploiesti, sub coordonarea DIICOT - Serviciul Teritorial Ploiesti, au facut opt perchezitii domiciliare in judetele Prahova si Giurgiu.

"In perioada 2014-2017, 11 persoane ar fi constituit un grup infractional organizat, profilat pe racolarea de tinere, pe teritoriul Romaniei, iar, ulterior, le-ar fi transportat in Spania, in vederea exploatarii sexuale sub coordonarea si in interesul lor", a anuntat Politia Romana.

In urma perchezitiilor fost descoperite si ridicate, mai multe sisteme informatice si inscrisuri, telefoane mobile, doua pistoale cu aer comprimat, de tip air soft si un pistol cu gaz, detinut fara autorizatie.

Potrivit DIICOT, doua persoane au fost retinute, fiind acuzate de constituirea unui grup infractional organizat, trafic de persoane si proxenetism.

In paralel, si la Madrid au fost efectuate patru perchezitii domiciliare, la trei imobile si un hotel, adrese folosite de membrii grupului infractional, fiind retinute sapte persoane.