Ministerul Culturii a demarat procedurile premergatoare returnarii sumelor de bani donate in vederea achizitionarii sculpturii 'Cumintenia Pamantului", se arata intr-un comunicat al institutiei. Termenul limita pana la care poate fi depusa cererea de restituire, pentru situatiile care presupun transmiterea unei astfel de cereri, este 31 octombrie 2017.

Persoanelor care au donat folosind urmatoarele mijloace, le va fi restituita suma donata fara a fi necesare alte proceduri:

  • prin virament (ordin de plata in lei/dispozitie de transfer valutar intrabancar si interbancar);
  • donatii prin intermediul site-ului campaniei www.brancusiealmeu.ro cu plata prin card bancar;
  • transfer bancar electronic (internet banking);
  • prin SMS.

Persoanele care au donat prin depunere de numerar la sediile institutiilor de credit si prin mandat postal, sunt rugate sa trimita la adresa donatii@cultura.ro, pana la data de 31 octombrie 2017, o cerere de restituire (model atasat), insotita de copii ale documentelor de plata si de documente justificative/dovada depunerii sumei solicitate, in conformitate cu prevederile HG nr. 1016/2016, art. 3 alin. (3).

Aceeasi procedura este valabila si pentru persoanele care, din diferite motive, nu mai detin contul bancar din care au efectuat donatia si doresc restituirea sumei intr-un alt cont.