In perioada 17-19 noiembrie 2017, Corul Armatei Roșii va susține spectacole în București, Iași, respectiv Constanța, scrie Info-Sud-Est. La intrarea în multe dintre bisericile constănțene sunt expuse afișe care promovează spectacolele Corului Armatei Roșii din luna noiembrie a acestui an. Evenimentul numit „The Great Revival“ („Marea Renaștere”) va fi închinat memoriei celor 64 de membri ai Corului ”Alexandrov” care au murit într-un accident aviatic în prima zi de Crăciun, anul trecut. Avionul se îndrepta spre Siria, unde corul urma să susțină un concert pentru militarii ruși.

Afis in bisericaFoto: info sud est

Un preot care slujește la unul dintre lăcașele de cult care promovează evenimentele Corului ”Alexandrov” ne-a mărturisit că evenimentul a fost organizat prin intermediul Bisericii Ortodoxe Române pentru că altfel ”spectacolul nu ar fi putut avea loc”. Alți preoți ne-au declarat că BOR este ”un fel de partener” al spectacolului Corului Armatei Roșii și că Biserica a fost implicată în organizarea spectacolului de la Constanța.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, ne-a declarat că instituția pe care o reprezintă ”nu are cunoștință de un asemenea proiect de colaborare sau implicare în evenimentele menționate” și ne-a direcționat către Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.

Eugen Tănăsescu ne-a confirmat că Arhiepiscopia Tomisului s-a implicat în promovarea evenimentelor Corului Armatei Roșii care se vor desfășura în luna noiembrie, dar că instituția pe care o reprezintă nu a luat parte și la organizarea acestora: ”Noi sprijinim evenimentul muzical, nu ne-am ocupat și de organizarea lui. Corul Armatei Roșii este un cor foarte important, recunoscut și apreciat la nivel internațional. Și noi avem, la rândul nostru, un cor – ”Armonia”. Deci sprijinim evenimentul muzical al Corului Armatei Roșii prin promovarea lui”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei.

Citeste stirea integral pe infosudest.ro