O fosta asistenta britanica a lui Harvey Weinstein sustine ca producatorul hollywoodian a platit-o cu peste 165.000 de dolari pentru a pastra tacerea, dupa ce l-a acuzat de hartuire sexuala, informeaza bbc.com, citat de news.ro.

Harvey WeinsteinFoto: Captura YouTube

Zelda Perkins a spus pentru Financial Times ca a semnat un acord de confidentialitate, in 1998, dupa ce a facut acuzatiile in privinta comportamentului producatorului.

Ea sustine ca Harvey Weinstein i-a cerut sa ii faca masaje, in timp ce era imbracat doar cu lenjerie intima, si ca acesta a incercat sa o faca sa se aseze pe pat, cand erau singuri in camere de hotel. Femeia a adaugat ca "a fost determinata sa se simta jenata pentru ca i-a divulgat comportamentul".

Zelda Perkins a mai spus ca a lansat acuzatiile dupa ce o colega a ei i-a spus ca a fost, de asemenea, hartuita sexual de producator.

Cele doua femei ar fi cerut sa fie despagubite pentru daune morale si ar fi fost platite cu suma totala de 330.500 de dolari, impartita in mod egal, dar semnand un acord de confidentialitate, care le-ar fi interzis sa discute despre acuzatiile lor.

Incalcand acordul, Zelda Perkins ar putea fi obligata sa inapoieze suma cu care sustine ca a fost platita, precum si sa plateasca eventuale daune si taxe legale stipulate in contract.

Totusi, ea a spus pentru Financial Times: "Vreau sa imi incalc acordul de confidentialitate in public".

"Pana cand nu face cineva acest lucru, nu va putea exista o dezbatere despre cat de revoltatoare sunt aceste acorduri si despre nivelul de constrangere pe care il simt victimele", a adaugat femeia.